Φανταστική μακαρονάδα με καραβίδες!
Υλικά
chefoulis- Καραβίδες - 10 τεμ
- Κρεμμύδι ξερό - 1 τεμ ψιλοκομμένο
- Σκόρδο - 2 σκελίδες ψιλοκομμένες
- Ντομάτες - 2 τεμ μέτριες ώριμες τριμμένες στον τρίφτη
- Ντοματίνια - 10-12 τεμ κομμένα στην μέση
- Ούζο - 1 ποτηράκι
- Λευκό κρασί - 1 ποτήρι του κρασιού
- Ντοματοπολτός - 1 1/2 κουτάλι της σούπας
- Πάπρικα γλυκιά - 1 κουταλάκι του γλυκού
- Αλάτι - πιπέρι
- Ελαιόλαδο - 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
- Ζάχαρη - 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- Μαϊντανός - 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένος για πασπάλισμα προαιαρετικά
- Σε κατσαρόλα φαρδιά και ρηχή βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, σοτάρουμε κρεμμύδι και σκόρδο, προσθέτουμε την πάπρικα, τον ντοματοπολτό, την ζάχαρη και σοτάρουμε για 3 λεπτά.
- Σβήνουμε με το ούζο και το κρασί, αφού εξατμισθούν τα υγρά, προσθέτουμε τις ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη κι αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η σάλτσα μας.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τα ντοματίνια κομμένα στην μέση και προς το τέλος προσθέτουμε τις καραβίδες αφού τις πλύναμε και τις στραγγίξαμε καλά πρώτα.
- Αφήνουμε για 5 - 7 λεπτά να βράσουν, ανακατεύουμε και κλείνουμε την φωτιά.
- Στο διάστημα αυτό βράζουμε σε αρκετό αλατισμένο νερό τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία τους, τα βγάζουμε και τα στραγγίζουμε.
- Ρίχνουμε τα μακαρόνια μέσα στην σάλτσα και κουνάμε την κατσαρόλα.
- Είναι έτοιμο για σερβίρισμα πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό (προαιρετικά).
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.