Ρεβύθια με λουκάνικο


Μια εύκολη συνταγή για ένα πολύ νόστιμο πιάτο.

Ρεβύθια κοκκινιστά στη κατσαρόλα με λουκάνικο, πιπεριά, κύμινο, πάπρικα, γαρνιρισμένο με λίγο γιαούρτι.

Υλικά συνταγής
  • 1/2 κιλό ρεβύθια
  • 130 γρ. λουκάνικο με πράσο ή πορτοκάλι
  • 1 ξηρό κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
  • 1/2 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κ.σ. κοφτή ντοματοπελτέ
  • 2 κ.γ. κοφτά καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.σ. κοφτή πάπρικα καπνιστή
  • 1/4 φλ. κόκκινο κρασί
  • 1/2 κ.γ. κύμινο
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι-πιπέρι
  • γιαούρτι για γαρνίρισμα [προαιρετικά]
Εκτέλεση συνταγής
  1. “Μουλιάζετε” τα ρεβύθια σε χλιαρό νερό από το προηγούμενο βράδυ.
  2. Στραγγίζετε τα περιχύνετε με 1 κ.σ. σόδα, ανακατεύεται και τα αφήνετε για 10 λεπτά με τη σόδα.
  3. Τα ξεπλένετε με πολλά νερά να φύγει καλά η σόδα και τα βράζετε μέχρι να μαλακώσουν σε σκέτο νερό χωρίς αλάτι. Μόλις βράσουν καλά τα στραγγίζετε και τα αφήνετε στην άκρη.
  4. Εν” τω μεταξύ κόβετε σε φετούλες το λουκάνικο και το σοτάρετε σε αντικολητικό τηγάνι.
  5. Το βγάζετε και το αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί.
  6. Ζεσταίνετε σε μεγάλο, βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα, το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι για 3′ περίπου, προσθέτετε και τη ψιλοκομμένη πιπεριά και σοτάρετε για 2′ ακόμα μέχρι να μαλακώσει.
  7. Προσθέτετε στο τηγάνι με το κρεμμύδι και τη πιπεριά και τα σοταρισμένα λουκάνικα μαζί με το ψιλοκομμένο σκόρδο, ανακατεύετε και σοτάρετε για 2′ ακόμα.
  8. Σβήνετε με το κόκκινο κρασί και μόλις εξατμισθεί προσθέτετε τις ντομάτες, το πελτέ, τη ζάχαρη, τα ρεβύθια, τη πάπρικα και αλατοπιπερώνετε.
  9. Ρίχνετε και 1 φλ. τσαγιού ζεστό νερό και αφήνετε τα ρεβύθια να σιγοβράσουν για μισή περίπου ώρα.
  10. Σερβίρετε με λίγο γιαούρτι [προαιρετικά] και το απολαμβάνετε.
sintayes

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...