Κεφτεδάκια με βίδες στο φούρνο

0

Μια συνταγή για ένα πεντανόστιμο, λαχταριστό φαγητό.

Υπέροχα κεφτεδάκια με βίδες, περιχυμένο με τυριά στο φούρνο. Ένα λαχταριστό φαγητό για το καθημερινό τραπέζι αλλά και τους καλεσμένους σας.

Υλικά συνταγής
  • 2 φλ. τσαγιού ζυμαρικό βίδες
  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 3/4 φλ. τσαγιού φρέσκα φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
  • 1 μεγάλο καρότο τριμμένο
  • 1 μεγάλο κολοκύθι τριμμένο
  • 150 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 1 φλ. φρυγανιά τριμμένη ή ξερό ψωμί θρυμματισμένο στο μίξερ
  • 700 γρ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
  • 1 φλ. τσαγιού τυρί ήπια γραβιέρα ή τσένταρ
  • 1/2 φλ. τσαγιού τυρί παρμεζάνα
  • ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις ή στους 160 βαθμούς στον αέρα.
  2. Βράζουμε τις βίδες σε μπόλικο αλατισμένο νερό “αλ τέντε” τις στραγγίζουμε, τις λαδώνουμε με 2 κ.σ. λάδι και τις αφήνουμε στην άκρη.
  3. Βάζουμε σε μεγάλο μπολ το κιμά, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το βασιλικό, το καρότο, το κολοκύθι, τα μανιτάρια, τη τριμμένη φρυγανιά ή το θρυμματισμένο [στο μούλτι] ξερό ψωμί αλατοπίπερο και 2 κ.σ. λάδι.
  4. Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε καλά το μείγμα και πλάθουμε 24 στρογγυλά κεφτεδάκια [2 κ.σ.μείγμα κιμά για κάθε κεφτεδάκι].
  5. Τα τοποθετείτε σε μεγάλο πιάτο, τα σκεπάζετε με μεμβράνη και τα αφήνετε για 10′ στο ψυγείο να κρυώσουν.
  6. Εν τω μεταξύ ζεσταίνετε λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίζετε σε παρτίδες τα κεφτεδάκια για 5′-6′ μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και να θωρακιστούν.
  7. Τοποθετείστε σε πυρέξ τη σάλτσα ντομάτας, λίγο αλάτι και λάδι, προσθέτετε τα ζυμαρικά, ανακατεύετε και τοποθετείτε από πάνω τα κεφτεδάκια.
  8. Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 20 λεπτά στο προθερμασμένο φούρνο.
  9. Ξεσκεπάζετε και ψήνετε για 10 ακόμα λεπτά μέχρι να ροδίσει το τυρί.
  10. Πασπαλίστε με φρέσκα φύλλα βασιλικού και σερβίρετε.
sintayes
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top