Λαχανοντολμάς στο ταψί

0

Η σημερινή συνταγή είναι μια προσφορά στις νέες νοικοκυρές.

Νέες νοικοκυρές οι οποίες έχουν κουράσει τους συζύγους και τα παιδιά τους με τα μπιφτέκια, το ρύζι, τα μακαρόνια, τα αυγά και το τοστ για βραδινό και θέλουν να κάνουν το επόμενο βήμα. Συνήθως αυτό είναι φασολάκια, φακή ή παστίτσιο. Αν λοιπόν θέλετε να εντυπωσιάσετε, δοκιμάστε τους Λαχανοντολμάδες. Το μεγάλο πρόβλημα συνήθως είναι το λάχανο, που είτε δεν τυλίγεται είτε δεν γίνονται ομοιόμορφοι οι ντολμάδες, είτε δεν επαρκούν ή περισσεύουν στο σκεύος που έχετε επιλέξει. Λαχανοντολμάδες στο ταψί λοιπόν και πάμε για άλλα.

Υλικά
  • 1 μεγάλο λάχανο
  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κρεμμύδι
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι ρύζι Καρολίνα
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 ποτήρια ζωμό λαχανικών
  • αλάτι πιπέρι
  • για το αυγολέμονο
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 2 αυγά
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 2 λεμόνια
Οδηγίες
  1. Αφαιρούμε το κοτσάνι από το λάχανο, αφού πρώτα το χαράξουμε με μαχαίρι.
  2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε το λάχανο σε αλατισμένο νερό 5’ από κάθε πλευρά.
  3. Αφαιρούμε τα φύλλα που μπορούν να βγουν με ευκολία και αν χρειαστεί ξαναβράζουμε το υπόλοιπο για 5΄ ακόμα.
  4. Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο μισό λάδι για 3-4 λεπτά.
  5. Προσθέτουμε τον κιμά και τον σοτάρουμε κι αυτόν μέχρι να ψηθεί ( 5 λεπτά περίπου).
  6. Ρίχνουμε στο κιμά το ρύζι, τον μαϊντανό , 1 ποτήρι από το ζωμό, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  7. Λαδώνουμε ένα βαθύ ταψί ή πυρέξ (30 εκ. Χ 40 εκ. ), και στρώνουμε μια σειρά φύλλα λάχανου αφού πρώτα έχουμε αφαιρέσει τα χοντρά κοτσάνια.
  8. Από πάνω ρίχνουμε λίγη γέμιση κιμά με ρύζι και σκεπάζουμε με λάχανο.
  9. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσει η γέμιση.
  10. Με ένα μαχαίρι κόβουμε τον λαχανοντολμά σε τετράγωνα κομμάτια (μερίδες) , περιχύνουμε με τον υπόλοιπο ζωμό και ψήνουμε το φαγητό σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο για 45 λεπτά στου 180 βαθμούς.
  11. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι αραιώνουμε το κορν φλάουρ με μια κουταλιά νερό και το χτυπάμε μαζί με τα αυγά.
  12. Προσθέτουμε λίγο λίγο το χυμό από τα λεμόνια και συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε σταδιακά και το ζεστό ζωμό, από το μαγειρεμένο πια φαγητό, με την βοήθεια μιας κουτάλας.
  13. Σιγοβράζουμε το αυγολέμονο για 1-2 λεπτά ανακατεύοντας ζωηρά για να μην σβολιάσει.
  14. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
  15. Περιχύνουμε το φαγητό με αυγολέμονο την ώρα που θα το σερβίρουμε.
foodprints
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top