θα απολαύσει όλη η οικογένεια αλλά σίγουρα και οι καλεσμένοι σας.
Γκιούλμπασι με μοσχαρίσιο και αν σας αρέσει και αρνίσιο κρέας, κοκκινιστό στη γάστρα. Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα πεντανόστιμο γκιούλμπασι έτοιμο σε 20 λ για το φούρνο που θα απολαύσει όλη η οικογένεια αλλά σίγουρα και οι καλεσμένοι σας.
Υλικά συνταγής
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας [ποντίκι] κομμένο σε κύβους [*]
- 2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε κομμάτια
- 2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε κομμάτια
- 2 κρεμμύδια ξερά σε μικρά κομμάτια
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 3/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 150 γρ. φέτα κομμένη σε κομματάκια
- 100 γρ. γραβιέρα πικάντικη σε κομματάκια ή κεφαλοτύρι
- 4 φρέσκες ντομάτες ψιλοκομμένες ή 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
- 2 κοφτές κ.σ. ντοματοπελτέ
- 1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
- 2 κ.σ. βιτάμ
- μπαχάρι σε κόκκους
- αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Παίρνετε μια γάστρα, ρίχνετε μέσα λίγο ελαιόλαδο και προσθέτετε σε στρώσεις, τα κομματάκια κρέατος αλατοπιπερωμένο, τις πιπεριές, τις ντομάτες , τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τέλος τα τυριά.
- Περιχύνετε με το πελτέ διαλυμένο με τη ζάχαρη και το μπαχάρι σε 1/2 φλ. τσαγιού νερό, το βιτάμ και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Κλείνετε τη γάστρα και ψήνετε το φαγητό σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 2 1/2 ώρες περίπου.
sintayes
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.