Σφακιανές πίτες


Η κρητική διαφορά...

Υλικά
  • Μισό κιλό μυζήθρα μαλακιά χανιώτικη (γαλομυζήθρα)
  • Μισό κιλό αλεύρι
  • Ένα κουταλάκι αλάτι
  • Τρεις κουταλιές λάδι
  • Ένα ποτηράκι ρακή
  • Ένα ποτήρι νερό
Εκτέλεση
  1. Βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μπολ, κάνουμε ένα λάκκο και ρίχνουμε μέσα το λάδι, την τσικουδιά και το νερό.
  2. Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ένα μαλακό προς μέτριο ζυμάρι.
  3. Στο μεταξύ, παίρνουμε την μυζήθρα και τη λιώνουμε με το πιρούνι.
  4. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 μπαλίτσες και ανοίγουμε μικρά φύλλα.
  5. Μέσα σε κάθε ένα βάζουμε 1 κουταλιά μυζήθρα.
  6. Μαζεύουμε τις άκρες του φύλλου προς το κέντρο και καλύπτουμε τη γέμιση φτιάχνοντας μικρή μπαλίτσα, την οποία ανοίγουμε με τη βοήθεια του πλάστη σε διάμετρο περίπου ενός πιάτου μεσαίου.
  7. Τηγανίζουμε τις πίτες μία μία σε καυτό τηγάνι αφού το έχουμε αλείψει με ελάχιστο λάδι γυρίζοντάς τις συνεχώς για να μην καούν.
  8. Τις περιχύνουμε με μέλι και τις σερβίρουμε ζεστές.
sidagi

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...