Μια εξαιρετική συνταγή για ένα πεντανόστιμο κατσικάκι με πατάτες στη κατσαρόλα.
Ένα φαγητό που σίγουρα θα απολαύσετε με την οικογένειά σας ή και με τους καλεσμένους σας.
Υλικά συνταγής
Υλικά συνταγής
- 1 1/2 κιλό κατσικάκι, μπούτι και χεράκι σε μερίδες
- 2 κιλά πατάτες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο στο χέρι
- 4 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 1/2 φλ. βούτυρο
- 2 κ.γ. κάρυ
- 1 ξύλο κανέλας
- 2 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κρέας ή κοτόπουλο
- 1 μπουκάλι ξανθιά μπύρα
- 2 ώριμες ντομάτες ψιλοκομένες στο χέρι
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- 1 κ.γ. κοφτό ζάχαρη
- λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
- αλάτι – πιπέρι
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και το βούτυρο και σοτάρουμε το κατσικάκι μαζί με την κανέλα, το μείγμα μπαχαρικών και το κάρυ μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις μεριές.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, φέρνουμε δυό βόλτες και σβήνουμε με τη μπύρα.
- Την αφήνουμε να εξατμιστεί, προσθέτουμε τη ντομάτα, το πιπέρι, το αλατοπίπερο και τη ζάχαρη, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
- Σιγομαγειρεύουμε το κρέας μέχρι να μαλακώσει.
- Τότε προσθέτουμε και τις πατάτες, μαζί με 1 φλ. καφέ νερό-αν χρειαστεί- και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσουν και να μελώσει η σάλτσα.
- Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και λίγο επιπλέον πιπέρι και σερβίρουμε.
sintayes
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.