Μπισκοτολούκουμα


το γλύκισμα της γιαγιάς...

Συστατικά
  • 60 γρ. λουκούμια τριαντάφυλλο
  • 50 γρ. μαύρη σοκολάτα σε κυβάκια (10)
  • 20 μπισκότα τύπου πτι μπερ
  • 200 γρ. μαύρη σοκολάτα λιωμένη
Μέθοδος Εκτέλεσης
  1. Ψιλοκόβουμε τα 200 γρ. σοκολάτα και λιώνουμε σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα σε ένα γυάλινο μπολ σκεπασμένο με μεμβράνη στα 800 watt για 1-1,5 λεπτό.
  2. Αφού λιώσει η σοκολάτα την ανακατεύουμε με μια σπάτουλα και μέσα στη σοκολάτα βουτάμε το κάθε μπισκότο μέχρι τη μέση του και μετά το τοποθετούμε πάνω σε μια σχάρα. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για όλα τα μπισκότα . Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει η σοκολάτα .
  3. Παίρνουμε ένα μικρό τηγάνι και το βάζουμε πάνω στο μάτι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά . Ρίχνουμε μέσα τα λουκούμια και με τη βοήθεια μιας ξύλινης κουτάλας λιώνουμε τα λουκούμια ανακατεύοντας συχνά μέχρι να λιώσει και να μοιάζει σαν μια σφιχτή πάστα.
  4. Με το που είναι έτοιμα τα λουκούμια, με μεγάλη προσοχή γιατί το μείγμα είναι καυτό, παίρνουμε κουταλιές (σούπας) και τις τοποθετούμε πάνω από τα μισά μπισκότα . Αμέσως τοποθετούμε και ένα κύβο σοκολάτας όσο είναι ζεστό το μείγμα του λουκουμιού.
  5. Σκεπάζουμε με τα άλλα μισά μπισκότα και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Tip
Μεγάλη προσοχή να μην ακουμπήσουμε τα λουκούμια όταν είναι λιωμένα γιατί καίνε πολύ και πολύ βασικό όταν βάζουμε του κύβους σοκολάτας πάνω από το λουκούμι πρέπει το μείγμα να είναι πολύ ζεστό για να λιώσει η σοκολάτα!

akispetretzikis

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...