Πατατοσαλάτα με σάλτσα γιαουρτιού

0

Η νοστιμιά στην απλότητα θα σας ενθουσιάσει.

Μια συνταγή για μια πολύ απλή πατατοσαλάτα με δροσερή σάλτσα γιαουρτιού με λεμόνι, γαρνιρισμένη με σέλινο και δυόσμο.

Υλικά

• 1 κιλό πατάτες κομένες σε κυβάκια [ή baby κομμένες στη μέση]
• 2 κλωνάρια σέλινο ή σέλερι ψιλοκομμένο
• 6 κ.σ. ελαιόλαδο
• 6 κ.σ. γιαούρτι πλήρες
• 3 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
• 1 κ.σ. φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο
• χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

2. Καθαρίζετε τις πατάτες, τις κόβετε σε κύβους και τις βράζετε σε μπόλικο βραστό νερό για 10-12 λεπτά. Τις βγάζετε τις στραγγίζετε σε σουρωτήρι και τις τοποθετείτε σε λαδωμένο, με 3 κ.σ.λάδι, ταψί. Τις ανακατεύετε να πάει παντού το λάδι αλατίζετε με χονδρό αλάτι και τις ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 30′ περίπου. Βγάλτε τες από το φούρνο και αφήστε τες να κρυώσουν για 10′-15′ περίπου.

3. Εν τω μεταξύ χτυπήστε ελαφρά τις υπόλοιπες 3 κ.σ. λάδι με το γιαούρτι, το χυμό λεμονιού και λίγο αλάτι.

4. Τοποθετείτε τις πατάτες σε μεγάλο μπολ και προσθέτετε το ψιλοκομμένο σέλινο και το μείγμα γιαουρτιού και ανακατεύετε να ενσωματωθούν. Γαρνίρετε με ψιλοκομμένο δυόσμο και σερβίρετε!

sintayes
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top