Πώς θα διαπιστώσετε ότι ήρθε η ώρα να εγκαταλείψετε τα όνειρά σας

0

Μερικές φορές, όταν όλα γύρω μας φαίνονται να καταρρέουν...

Όταν πρόκειται για τα όνειρα και τους στόχους σας, το να προχωράτε μπροστά μπορεί μερικές φορές να φαίνεται σαν να τα παρατάτε.

Μερικές φορές, όταν όλα γύρω μας φαίνονται να καταρρέουν, στην πραγματικότητα η ζωή παίρνει τον δρόμο της.

Συχνά όμως, η ζωή προχωρά όταν μάθετε πότε πρέπει να αφήσετε έναν στόχο σας για κάποιον καινούριο. Αν απολαύσετε όσα έχετε μάθει στην πορεία, θα αποκτήσετε το χρυσό εισιτήριο για την ελευθερία.

Τα όνειρα μοιάζουν με τις σχέσεις. Κάποια διαρκούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ άλλα για μικρότερο. Η προσπάθεια για την εκπλήρωση των ονείρων σας είναι ο καλύτερος τρόπος για να ζήσετε μια ολοκληρωμένη ζωή, μην έχετε όμως προσδοκίες όσον αφορά τα αποτελέσματα.

Αν αναρωτιέστε αν ήρθε η ώρα να εγκαταλείψετε κάποιο από τα όνειρά σας και να προχωρήσετε στη ζωή σας, παρακάτω περιγράφονται 3 απλές ενδείξεις για να διαπιστώσετε αν είστε έτοιμοι:

1. Νιώθετε ότι δεν σας γεμίζει πια

Δεν διαρκούν όλα τα όνειρα για πάντα. Όταν νιώθετε ότι ένας στόχος σας γεμίζει, είναι καιρός για δράση.

Μερικές φορές, μέσω της διαδικασίας υλοποίησής του μαθαίνουμε περισσότερα και για τους εαυτούς μας και συνειδητοποιούμε ότι δεν είναι αυτό που επιθυμούμε τελικά. Αν δεν αισθάνεστε έτσι, ήρθε η ώρα να σταματήσετε να προσποιείστε και να προχωρήσετε παρακάτω.

2. Νιώθετε εξαντλημένοι από την προσπάθεια να πραγματοποιήσετε το όνειρό σας

Αν ένα όνειρο σας σας έχει εξαντλήσει – σωματικά, συναισθηματικά και πνευματικά – μπορεί να νιώθετε ότι προσπαθείτε πάρα πολύ σκληρά γι’ αυτό.

Ίσως λοιπόν ήρθε η ώρα να το αφήσετε. Προτού φύγω από μια δουλειά σε εταιρεία πριν από μερικά χρόνια, έδινα μια πραγματική μάχη για να τα βγάλω πέρα. Μισούσα τη δουλειά αυτή η οποία ήταν ψυχοφθόρα και έκλαιγα κάθε φορά που πήγαινα στο γραφείο.

Ήταν μια μεγάλη αγγαρεία και ένιωθα άσχημα που αναγκαζόμουν να τη ζήσω. Ήταν καιρός να εγκαταλείψω αυτό το όνειρο και να κάνω κάτι καινούριο.

3. Έχετε αρχίσει να κάνετε καινούρια όνειρα για το μέλλον

Αυτό αποτελεί ένα από τα καλύτερα σημάδια ότι είναι καιρός να προχωρήσετε. Αν ζείτε το όνειρό σας αλλά ταυτόχρονα σκέφτεστε να ακολουθήσετε έναν καινούριο δρόμο στη ζωή σας, είναι καιρός να συνειδητοποιήσετε ότι ίσως ήρθε η ώρα να πείτε αντίο σε ό,τι δεν σας ικανοποιεί πια.

Πολλοί άνθρωποι διστάζουν να εγκαταλείψουν τα όνειρά τους ή ορισμένες καταστάσεις εξαιτίας του γεγονότος ότι έχουν επενδύσει πολύ χρόνο, χρήματα και ενέργεια σε αυτά.

Όταν όμως καταφέρετε να στρέψετε την προσοχή σας στο μάθημα που μπορείτε να πάρετε μέσα από αυτή τη διαδικασία, θα είστε σε θέση να δείτε τα πράγματα διαφορετικά. Θυμηθείτε, τα πάντα συνδέονται μεταξύ τους κι έτσι τίποτα δεν χάνεται ποτέ.

Μερικές φορές το να προχωρήσετε μπροστά είναι το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για τον εαυτό σας.

Άρθρο της συγγραφέως Shannon Kaiser

enallaktikidrasi
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top