Τυρόπιτα Σκοπέλου!


Το παραδοσιακό «σαλιγκάρι” της Σκοπέλου!

Υπέροχη τυρόπιτα, με τη νοστιμιά της φέτας και του τηγανιού!

Υλικά

Για το φύλλο:

• 500γρ. αλεύρι μαλακό *
• 2 αβγά
• 5-6 κ.σ. κρασί λευκό
• 2 κ.σ. λάδι
• 1 κ.σ. ξύδι
• αλάτι
• νερό όσο πάρει

Για τη γέμιση:

• 400 γρ. τυρί φέτα ή κατσικίσιο λιωμένο με το πιρούνι
• 100 γρ. ανθότυρο
• 1 αβγό χτυπημένο

Εκτέλεση

1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το φύλλο και ζυμώνουμε με το χέρι ή με το ειδικό εργαλείο «γάντζο» του μίξερ χειρός, μέχρι να πετύχουμε μια αφράτη ζύμη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.

2. Aνοίγουμε το φύλλο με πλάστη σε πάχος 1 εκατοστού (ψιλό) και το κόβουμε κατά μήκος ώστε να έχουμε κάθετες λωρίδες, σε τέτοιο πλάτος ώστε να μπορούν να τυλιχθούν ρολό.

3. Kαταβρέχουμε το κάθε φύλλο με λάδι και ρίχνουμε το μείγμα με τα τυριά ανακατεμένα με το αβγό.

4. Τυλίγουμε σε σχήμα σαλιγκαριού και τηγανίζουμε την πίτα σε ζεστό λάδι για 8-10΄ λεπτά μέχρι να ροδοκοκινίσει το φύλλο.

* Η γνήσια συνταγή για τυρόπιτες Σκοπέλου είναι με το φύλλο που σας δίνουμε . Αν όμως βιάζεστε ή δεν προτιμάτε το τηγάνι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και φύλλο κρούστας και να τις βάλετε για 20-30΄στο φούρνο στους 180 βαθμούς.

sintayes

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...