Κυκλαδίτικο Ρόστρο


το νησιώτικο πιάτο...

Υλικά:
  • Ζυμαρικά της προτίμησής σας
  • 1 ½ κιλό χοιρινό μπούτι
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 4 ώριμες ντομάτες τριμμένες
  • 2 φλ. κόκκινο κρασί
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • Φύλλα δάφνης
  • ½ κουταλάκι ζάχαρη
  • Λαχανικά (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
  1. Βράζετε τα μακαρόνια.
  2. Ετοιμάζετε το χοιρινό, αλατοπιπερώνετε και τοποθετείτε μια σκελίδα σκόρδο στο κάθε κομμάτι.
  3. Τσιγαρίζετε το κρέας να ροδίσει, σβήνετε με κρασί και αφήνεται να βράσει για 5-6 λεπτά.
  4. Ρίχνετε στην κατσαρόλα τις ντομάτες, τα φύλλα δάφνης, τα λαχανικά και την ζάχαρη και αφήνεται να σιγοβράσει για 3 ώρες.
  5. Όταν βράσει και γίνει σάλτσα ρίχνετε τα μακαρόνια να πάρει μια βράση.
  6. Σερβίρονται ζεστά.
Καλή όρεξη!

tourism

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...