Πένες κοκκινιστές με ζαμπόν στο φούρνο


Υπέροχες με 4 μόνο υλικά

Μια πανεύκολη συνταγή με πολύ λίγα υλικά για ένα νόστιμο γρήγορο και απλό πιάτο για όλη την οικογένεια.

Υλικά

• 2 φλ. τσαγιού πένες
• 400 γρ. ντοματοχυμός
• 250 γρ. ζαμπόν σε κύβους
• 1 1/2 φλ. τριμμένο τυρί μοτσαρέλα

Εκτέλεση

1. Βράζετε “αλ τέντε” τις πένες σε μπόλικο αλατισμένο με χονδρό αλάτι νερό. Κρατάτε 1/2 φλ. τσαγιού από το νερό της κατσαρόλας, στραγγίζετε τις πένες, τις βουτυρώνετε και τις βάζετε σε λαδωμένο, με μπόλικο λάδι, πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων 20 Χ 20 εκ. περίπου και 5 εκ. βάθους. Εν τω μεταξύ προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις ή στους 180 βαθμούς στον αέρα.

2. Προσθέτετε στο πυρέξ με τις πένες το ζαμπόν, το 1/2 φλ. νερό που κρατήσατε και το ντοματοχυμό, ανακατεύετε καλά και πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί. Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί. Βγάζετε από το φούρνο, αφήνετε το φαγητό για 5 λεπτά να “σταθεί” και σερβίρετε.

sintayes

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...