Μεσογειακή μακαρονάδα


με μεσογειακό ταπεραμέντο

Υλικά
  • 1 πακέτο ταλιατέλες ή σπαγγέτι
  • 3-4 φρέσκες ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • Μερικές ελιές, χωρίς το κουκούτσι τους και κομμένες σε ροδέλες
  • Λίγη κάπαρη
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • Ξερή μυζήθρα για το σερβίρισμα
  • Ρίγανη
  • Λίγο μαϊντανό
  • Αλάτι/Πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Αφού τσιγαρίσετε το σκόρδο και το κρεμμύδι, προσθέστε την κάπαρη και τις ελιές και «σβήστε» με το λευκό κρασί.
  2. Έπειτα, ρίξτε τις φρέσκες ντομάτες και ανακατέψτε μέχρι να απορροφηθούν τα πολλά υγρά.
  3. Στην συνέχεια προσθέστε τον πελτέ ντομάτας, που έχετε προηγουμένως διαλύσει σε ένα ποτηράκι με 2 δάχτυλα νερό και αφήνετε τη σάλτσα να βράσει.
  4. Ταυτόχρονα βράζετε και τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό.
  5. Αφού «δέσει» η σάλτσα, προσθέστε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και φρέσκο μαϊντανό.
  6. Σερβίρετε τη μεσογειακή μακαρονάδα με μυζήθρα.


Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...