Κεφτέδες ψητοί με σάλτσα φέτας!


Ένα πιάτο πιο ελαφρύ , πιο υγιεινό με ενδιαφέρουσα , πρωτότυπη και δροσερή γεύση…!!!

Υλικά για τους κεφτέδες:
  • 500 γρ. κιμά
  • 1 κριθαροκουλούρα ολικής άλεσης μετρίου μεγέθους
  • 2 φέτες ψωμί του τόστ ολικής άλεσης φρυγανιασμένες
  • 1 ξερό κρεμμύδι στον τρίφτη
  • Μια χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό και δυόσμο
  • 1 αυγό
  • Λίγο ξύδι και χυμό από ένα ζουμερό λεμόνι
  • 10 κ.σ. λάδι και λίγο ακόμα για το ψήσιμο
  • Αλάτι και πιπέρι
Υλικά για τη σάλτσα φέτας :
  • 80 γρ. τυρί φέτα (μπορεί να είναι και χαμηλών λιπαρών)
  • 1 πολύ γεμάτη κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κοφτή κ.σ. φρέσκο γάλα
  • 1 κ.γλ. λάδι
  • Λίγο μαϊντανό και λίγη γλυκιά πάπρικα!
Εκτέλεση
Σε ένα λεκανάκι βάζουμε την κριθαροκουλούρα βρεγμένη και σπασμένη και τα φρυγανιασμένα ψωμιά του τόστ μουλιασμένα κι αυτά . Τα ραντίζουμε με λίγο ξύδι και τα αφήνουμε να μαλακώσουν πολύ καλά για αρκετή ώρα .

Πρόσθέτουμε τότε τον κιμά και όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν τελείως . Αφήνουμε τη ζύμη 10 λεπτά να περιμένει και στη συνέχεια πλάθουμε κεφτέδες και τους αραδιάζουμε σε ταψί που έχουμε λαδώσει καλά!

Τέλος με πινέλο αλείφουμε τους κεφτέδες με λίγο λάδι και τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , σε γκριλ με αέρα για 20 λεπτά περίπου , στους 200ο. Αν χρειαστεί , στο τέλος τους γυρίζουμε κι από την άλλη μεριά να πάρουν χρώμα. Προσέχουμε όμως να μην παραψηθούν και στεγνώσουν .

Όσο ψήνονται οι κεφτέδες ετοιμάζουμε τη σάλτσα φέτας , βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε δυνατά μέχρι να γίνουν λεία κρέμα χωρίς σβωλάκια! Αλάτι δεν χρειάζεται.. Η σάλτσα αυτή γίνεται αρκετά υδαρής! Αν την προτιμάτε πιο πηχτή αντικαταστήστε το φρέσκο γάλα με μια κουταλιά τυρί κρέμα.

Ετοιμάζουμε λαχανικά στον ατμό ή τη σαλάτα που προτιμάμε ή ψητές πατάτες ή πατατοσαλάτα και τα τοποθετούμε σε πιατέλα μαζί με τους κεφτέδες. Τα περιλούζουμε με τη σάλτσα φέτας και τα απολαμβάνουμε…

tasteoflife

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...