Φανταστική γαλατόπιτα... "ξυπόλυτη"


μια εξαιρετική εκδοχή της γαλατόπιτας...

Υλικά :
  • 1 λίτρο γάλα
  • 4 αυγά
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • 80 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 30 γρ. κορν φλάουρ
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • Λίγο ακόμα βούτυρο ή ηλιέλαιο για το πυρέξ
  • Άχνη και κανέλα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
  1. Βάζουμε το γάλα σε μια απλωτή κατσαρόλα στη φωτιά για να ζεσταθεί.
  2. Παράλληλα χτυπάμε στο μίξερ χειρός τα αυγά με τη ζάχαρη , το σιμιγδάλι , το κορν φλάουρ και τις βανίλιες για λίγα λεπτά μέχρι να γίνουν κρέμα .
  3. Όταν το γάλα στην κατσαρόλα αρχίζει να αχνίζει (πριν βράσει) παίρνουμε δυο-τρεις κουταλιές με την μεγάλη κουτάλα της σούπας και το προσθέτουμε στο μίγμα του μίξερ ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα .
  4. Αδειαζουμε τότε όλο το περιεγχόμενο του μίξερ μέσα στη κατσαρόλα , στο γάλα που κοντεύει να βράσει και ανακατεύουμε διαρκώς με το σύρμα.
  5. Περιμένουμε να πάρει βράση και τότε θα δούμε ότι αρχίζει να πήζει .
  6. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για λίγα λεπτά ακόμα μέχρι να δέσει η κρέμα .
  7. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο .
  8. Ανακατεύουμε μέχρι να δούμε ότι το βούτυρο έχει λιώσει και έχει ενσωματωθεί στην κρέμα .
  9. Αδειάζουμε τότε την κρέμα αυτή σε καλά βουτυρωμένο ή λαδωμένο πυρέξ (20x30) και ισιώνουμε την επιφάνειά της με τη βοήθεια σπάτουλας .
  10. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 200ο , στην κάτω σχάρα , για 50-60 λεπτά μέχρι να ροδοψηθεί καλά .
  11. Μόλις κρυώσει λιγάκι , πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα , κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε .

Καλή επιτυχία!

tasteoflife

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...