Πως αντιδρούν τα ζώδια όταν θυμώνουν;

0

Ο θυμός των ζωδίων...

Το θέμα δεν είναι με τι θυμώνει κανείς. Αιτίες πάντα θα βρίσκονται. Είναι πώς το δείχνει και πώς ο ενδιαφερόμενος περίγυρός του καλείται να το αντιμετωπίσει. Ιδού λοιπόν ένας μικρός οδηγός για το πώς να διαχειριστείς τα… θυμωμένα ζώδια.

ΚΡΙΟΣ
Τι ζώδιο της Φωτιάς θα ήταν αν δεν άναβε στο… πιτς-φιτίλι; Ο θυμός του Κριού είναι θυελλώδης. Καλύτερα να κρατάς ομπρέλα, ωτασπίδες και να βρίσκεσαι σε απόσταση ασφαλείας, όταν λαβαίνει χώρα αυτό το συμβάν, που δεν το λες και σπάνιο. Ευτυχώς, τα θέματα με τα οποία εξοργίζεται είναι συνήθως προφανή και αναμενόμενα (του θίξανε τον εγωισμό, τι άλλο) και, ακόμα ευτυχέστερα, του περνάει γρήγορα. Όχι τόσο έγκαιρα, όμως, ώστε να μην τα έχει κάνει ολίγον… λίμπα, λεκτικά ή κυριολεκτικά. Ποία η θέσις σου; Απλώς δώσε του δίκιο και άσε την επιχειρηματολογία και τον εποικοδομητικό διάλογο για όταν θα έχει ηρεμήσει.

ΤΑΥΡΟΣ
Στο ζήτημα του θυμού, η αναλογία του Ταύρου με το ομώνυμο ζώο είναι από τις πιο πετυχημένες της Αστρολογίας. Το ζωντανό-ταύρος, όπως ξέρουμε, συμπεριφέρεται εντελώς αδιάφορα, μέχρι που θα έχεις πάρει αρκετό θάρρος να πατήσεις τη χλοερή επικράτειά του (όπως και να τη βλέπει). Κι εκεί που εσύ, άνετος, έχεις ξεπεράσει τα όρια θεωρώντας ότι σε παίρνει, εκείνος γυρίζει, σε καρφώνει με το βλέμμα και ορμάει ολοταχώς να σε καρφώσει και με τα κέρατα. Εξίσου και το ζωδιακό αντίστοιχο, κάθεται και μαζεύει, μαζεύει, μαζεύει κι αφού έχει ολοκληρώσει το… downloading, επιτίθεται. Να θυμάσαι λοιπόν ότι… η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Ο Δίδυμος… τα παίρνει και το χαίρεται, διότι ο θυμός μπορεί να δώσει μια σπουδαία δικαιολογία για να σε εξοντώσει στην επακόλουθη λογομαχία. Και επειδή ξέρει καλά πως η γλώσσα κόκαλα τσακίζει, δεν χρειάζεται να φανεί απολίτιστος τσακίζοντας τα γυαλικά σου. Απλώς μαζεύει όλα του τα επιχειρήματα, σου τα εξαπολύει με ρυθμό καλάσνικοφ και γεννάει άλλα σε μια ανεξάντλητη ροή. Ένα θα πεις, με πέντε θα σε αντικρούσει. Πάντα θα έχει κάτι να σου πετάξει και, με την ενίσχυση της τσαντίλας του, θα το κάνει τόσο αιχμηρό, ώστε να σε βγάλει νοκ-άουτ. Και ευχαριστιέται τόσο τη διαδικασία, ώστε μένει εξεπιτούτου θυμωμένος, για να μην τελειώσει η απόλαυση.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Ο Καρκίνος το παίζει γλυκούλης, αλλά σαν γνήσιος εκπρόσωπος της υπερ-συναισθηματικής ζωδιακής τριάδας του Νερού, βιώνει έντονα και τη χαρά και την οργή του. Στο θέμα του θυμού είναι απρόβλεπτος. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα τον τσαντίσει. Και, για να το δυσκολέψει ακόμα περισσότερο, μπορεί απ’ έξω να δείχνει σαν να μην τρέχει τίποτα, αλλά εσωτερικά να βράζει. Και μάλιστα για έναν λόγο που τον καταλαβαίνει μόνο εκείνος. Οι υπόλοιποι, ας κάτσετε να αναρωτιέστε. Είναι το κόλπο που χρησιμοποιεί το αιώνιο (παραπονιάρικο) παιδάκι μέσα του, για να τραβά την προσοχή. Και σαν παιδάκι, θέλει χάδια, αγαπούλες και μπόλικες διαβεβαιώσεις για να το ξεπεράσει.

ΛΕΩΝ
Το καλό με ένα ζώδιο της Φωτιάς, όπως ο Λέων, είναι ότι φουντώνει εύκολα, αλλά του περνάει (σχετικά) εύκολα. Φτάνει να ξέρεις το κουμπί του, που είναι μάλλον απλό: παραδέχεσαι πως έχει δίκιο, αλλά όχι έτσι απλά, χωρίς σάλτσες! Ταυτόχρονα, πρέπει να τον φλομώνεις και στις κολακείες. Του υπενθυμίζεις ότι είναι ένα ανώτερο πλάσμα, έξυπνο, σοφό και μεγαλειώδες εν γένει, οπότε δεν του αρμόζει να κατεβαίνει στο επίπεδο των ταπεινών μυρμηγκιών, έστω κι αν τον εξόργισαν. Και αφού τον γλυκάνεις, παραθέτεις και τη δική σου άποψη (του ταπεινού μυρμηγκακιού). Αν πειστεί για άλλη μια φορά ότι είναι και ο πρώτος, όλη του η οργή σβήνει σαν κεράκι στη βροχή.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Ο θυμός είναι συναίσθημα υπερβολικά παράφορο και αναξιοπρεπές για το γούστο του Παρθένου. Έτσι, αν τον θυμώσουν… εκνευρίζεται. Του τη σπάει το γεγονός ότι τον έφεραν σε αυτή την κατάσταση, να πρέπει να υπερασπιστεί τα παραβιασμένα του αυτονόητα. Διότι για εκείνον πολλά είναι αυτονόητα (που δεν είναι για την υπόλοιπη ανθρωπότητα). Ο τέλειος κόσμος που προσπαθεί να εγκαταστήσει γύρω του σαμποτάρεται από τα πρόσωπα και τα πράγματα, που τον κάνουν να θυμώσει. Ιδίως αν αναγκαστεί να παραφερθεί, αν… ξεκατινιαστεί, θα υποστεί μεγάλο πλήγμα στην εικόνα του. Το μέτρο και η αυτοσυγκράτηση είναι ιερές αρχές για εκείνον και τον ενοχλεί όταν τις παραβιάζει.

ΖΥΓΟΣ
Δεν υπάρχει ζώδιο που να διαχειρίζεται δυσκολότερα τον θυμό του από τον Ζυγό. Θέλει τα πάντα γύρω του να κυλούν μέσα σε αρμονία και ομόνοια. Αν συμβεί κάτι που να τον εξοργίσει, σημαίνει πως το ποθούμενο δεν έχει επιτευχθεί, αλλά αντίθετα η ισορροπία έχει διαταραχθεί. Επίσης, είναι πάμπολλες οι φορές που ο διπλωμάτης και διαλλακτικός Ζυγός δεν θέλει να εκδηλώνεται, δίνοντας τόπο στην οργή. Το κακό είναι ότι της δίνει τόσο πολύ τόπο, που κινδυνεύει με την υποχώρηση να βρεθεί εκείνος κολλημένος στον τοίχο. Έτσι αναγκάζεται να εξωτερικεύσει τον θυμό του, όσο κι αν δεν του αρέσει. Τουλάχιστον όμως ξέρει να το κάνει με εύστοχο και αξιοπρεπή τρόπο.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Δεν θέλεις να κάνεις έναν Σκορπιό να θυμώσει. Ειλικρινά, δεν θέλεις. Καλό θα είναι να μην είσαι εκεί, αν εσύ αποτελείς την αιτία. Αν όχι, μπορείς να κάτσεις παράμερα και να απολαύσεις το θέαμα. Η οργή είναι από τα συναισθήματα, στα οποία ο Σκορπιός διαπρέπει. Και πάντα βρίσκει λόγους να θυμώσει, εκεί που όλοι εμείς οι υπόλοιποι το προσπερνάμε χωρίς να δώσουμε σημασία. Η ευθιξία του δεν έχει όρια. Επίσης, θίγεται και για λογαριασμό όσων προσώπων ή αξιών θεωρεί ότι πρέπει να υπερασπιστεί. Δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω και αν, παραδόξως, δεν ανταποκριθεί άμεσα σε μια πρόκληση, καλό είναι να ανησυχείτε. Όλοι σας. Πολύ.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Αν ο Τοξότης θυμώσει, δεν κακοκαρδίζεται. Κι αν κακοκαρδιστεί, του περνάει γρήγορα και χωρίς κατάλοιπα. Είναι το ζώδιο που θέλει να βλέπει τη φωτεινή πλευρά της ζωής. Βέβαια δεν το καταφέρνει πάντα, αλλά η πρόθεση μετράει. Κι όταν δεν το καταφέρνει, θα αφήσει την οργή του να εκδηλωθεί φυσικά και αβίαστα, λέγοντας (και κάνοντας) ό,τι του κατεβαίνει. Καλό είναι οι ενδιαφερόμενοι να μην τα πάρουν τοις μετρητοίς, γιατί τότε θα έπρεπε να του κόψουν την καλημέρα. Και όχι τίποτα άλλο, αλλά αν συμβεί κάτι τέτοιο, ο αθώος Τοξότης δεν θα καταλάβει ποτέ τον λόγο. Γιατί όσα διαμείφθηκαν θα τα έχει αφήσει χιλιόμετρα πίσω του.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Ο Αιγόκερως είναι αυτοκυριαρχημένο άτομο και ο θυμός του υπάγεται σε αυτό το καθεστώς. Φυσικά και θυμώνει. Το ζήτημα είναι αν θεωρήσει σκόπιμο να το εκδηλώσει. Αν όχι, δεν θα δείξει τίποτα, πέρα από ένα μούτρωμα. Αλλά μην επαφίεσαι, νομίζοντας ότι θα του περάσει. Θα βάλει το γεγονός στις «εκκρεμότητες» του μυαλού του και θα το ανασύρει την κατάλληλη στιγμή. Κατά προτίμηση εκεί που δεν θα το περιμένεις και πιθανόν εμπλουτισμένο με άλλα, παρόμοια επακόλουθα συμβάντα, που θα ενισχύουν τη θέση του. Οπότε, τότε θα μπορεί να ξεσπάσει έχοντας, κατά την άποψή του, όλα τα δίκια με το μέρος του.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Αν θυμώσει ο Υδροχόος, θα είναι για λόγους ιδεολογικούς και όχι προσωπικούς. Τουλάχιστον αυτό θα ισχυριστεί, έστω κι αν κακοκαρδίστηκε απλώς γιατί θίχτηκε ο εγωισμός του και όχι ολόκληρη η ανθρωπότητα στο πρόσωπό του. Εκείνος θα τα ανάγει όλα στην αποξένωση και έλλειψη κατανόησης μεταξύ των ανθρώπων που δημιουργεί ο καταναλωτικός τρόπος ζωής, ακόμα κι αν αιτία του τσακωμού είναι ότι αγόρασε ένα τάμπλετ με τα (κοινά σας) λεφτά του ενοικίου. Αν δεν βλέπεις τη γενικότερη εικόνα, είναι δικό σου πρόβλημα. Αλλά πώς να μη οργίζεται, ή μάλλον όχι, να θλίβεται, ναι, αυτό, βλέποντας ένα συνάνθρωπο να μην μπορεί να εξελιχθεί πνευματικά;

ΙΧΘΕΙΣ
Ο Ιχθύς θυμώνει… μελαγχολικά και μπορεί να μετατρέψει την οργή του σε μια μιζέρια ανυπόφορη για τους γύρω του. Επίσης, οι αιτίες που την προκαλούν μπορούν να είναι και πραγματικές και φανταστικές, με τα δύο είδη να έχουν εξίσου έγκυρη υπόσταση στο μυαλό του. Αυτό κάνει την εξιχνίαση των λόγων που θύμωσε δύσκολη για τους τρίτους, καμιά φορά και για τον εαυτό του. Ο θυμός σαν συναίσθημα δεν του πάει, του πέφτει βαρύς. Με τη μελαγχολία τα πάει καλύτερα. Όταν λοιπόν ο πρώτος μετατραπεί στη δεύτερη, να ξέρεις ότι βρίσκεστε σε καλό δρόμο. Σύντομα θα το ξεχάσει και τέλος καλό, όλα καλά.

myastro
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top