Πού είναι σήμερα η Εσμεράλντα; Η Μιλάγκρος; Η Μαρία της Γειτονιάς, έστω;

0

Μία φτωχή πλην τίμια κορασίδα, που είναι και δραστήρια και δοτική.

Τα μεξικάνικα (αργεντίνικα και λατινοκρατούμενα) τηλεοπτικά must παλιότερων χρόνων έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές.

Καλά μην το πάρετε και τοις μετρητοίς, μία κουβέντα είπαμε. Το σκηνικό πάντα δραματικό. Μία φτωχή πλην τίμια (ανά περιπτώσεις και τυφλή, ορφανή ή ό,τι άλλο σε κατατρεγμένο από τη ζωή και την κοινωνία) κορασίδα, που είναι και δραστήρια και δοτική, πάνω απ' όλα, προσπαθεί να διάγει έναν ενάρετο βίο.

Κάπου στην πορεία του ενάρετου αυτού βίου, γνωρίζει έναν πλούσιο, ο οποίος την ερωτεύεται. Αυτή λέει τα γνωστά «ναι σ αγαπώ αλλά δε μπορούμε να είμαστε μαζί. Είμαστε από άλλους κόσμους, δεν καταλαβαίνεις;», εκείνος επιμένει το χαβά του «εγώ σ αγαπώ» και μια κακιά εμφανίζεται για να στήσει μία πλεκτάνη σκοτεινή εναντίον της κατατρεγμένης.

Τα επεισόδια περνούν, η κακιά γελά σατανικά πάντα σε κοντινό πλάνο (ή εναλλακτικά κοιτά κατάματα την κάμερα και το ένα μάτι της παίζει δαιμονικά γιατί καταστρώνει κι άλλο ύπουλο σχέδιο) αλλά πίσω έχει η αχλάδα την ουρά και στο τέλος την πατάει. Ο έρωτας νικά και η κατατρεγμένη γίνεται δούλα και κυρά, χωρίς ποτέ μα ποτέ να κρατά κακία.


Αυτό που αγαπώ σε αυτές της σειρές είναι οι τίτλοι. Πάρτε για παράδειγμα τη Σφετερίστρια (L’usurpadora). Λατρεμένος τίτλος. Η ελληνική μετάφραση είναι Παουλίνα. Εκεί να δεις σχέδια πανούργα, που είχε καταστρώσει μία αδερφή προς τη δίδυμή της. Χαμός. Το διπλό ρόλο υποδύθηκε η Gabriela Spanic. Τότε, με καστανό καρέ – λίγο πιο μακρύ από της δικής μας της Λιζέτας Νικολάου (Ελληνίδα τραγουδίστρια για τους αδαείς) - ήταν και της μόδας. Σήμερα αγνώριστη, τρομακτικά πιο πλαστική, δυσκολεύτηκα να καταλάβω ότι είναι αυτή στη φωτογραφία. Ακόμα είναι ηθοποιός. Πρωταγωνιστούσε μέχρι τον Αύγουστο στη μεξικάνικη τηλενουβέλα Siempre Tuya Acapulco (Πάντα δική σου Ακαπούλκο), όπου έκανε τη Fernanda Montenegro. Μετά η σειρά κόπηκε.


Τεράστιο κεφάλαιο της μεξικάνικης τηλεόρασης υπήρξε η μία και μοναδική Verónica Castro γνωστή και ως Μi pequeña Soledad. Ήταν από τις πρώτες τηλεοπτικές εισαγόμενες εμμονές. Όλοι μιλούσαν για την απαράμιλλη ομορφιά της. Εκείνα τα μάτια !Ω! Τι μάτια! (μπορώ να συνεχίσω, παρακαλώ;). Η Soledad ήταν το παιδί της Isidora, που τη βίασε ο Gerardo επειδή θα παντρευόταν τον José Luis. Μετά χάσαμε και τον José Luis και να τα αίματα, τα δράματα και το κλάμα και όλη η βάναυση ιστορία να πέφτει στις πλάτες της Soledad, που ήταν φτυστή η μάνα της. Παράλληλες ιστορίες μάνας και κόρης (καλά για το μακιγιάζ όταν η Castro υποδύεται τη μάνα, ούτε λόγος πια. Η περούκα με το κλασικό καρε έκανε μεγάλη διαφορά) που μέσα από τραγικές καταστάσεις θα συναντηθούν. Σήμερα η Veronica Castro, αφού έβγαλε και κάτι δίσκους (όχι cd) συνεχίζει ακάθεκτη. Ναι, ναι έπαιξε σε ένα επεισόδιο του Los exitosos Pérez, μία τηλενουβέλα για την οποία χρειάστηκε να φύγει από το Μεξικό και να πάει στην Αργεντινή. Διεθνής καριέρα λέμε. Υ.Γ. σήμερα είναι ίδια η μάνα της από το Soledad, χωρίς το καρέ.


Αφού όμως ξεκινήσαμε κουβέντα για διεθνή καριέρα, ένα είναι το όνομα Thalia ή Lady T, όπως είναι το παρατσούκλι της. Η κοπελίτσα που υποδύθηκε τη 15άχρονη Μαρία της Γειτονιάς, είχε πρωταγωνιστήσει και στο Marimar και στη Rosalinda. Πρόκειται για τεράστιο εξαγώγιμο προϊόν του Μεξικό. Η Thalia έπαιξε σε μόλις 11 σειρές και στη συνέχεια αφιερώθηκε (και αυτή) στο τραγούδι.  Παντρεύτηκε και τον Tommy Mottola, πρώην σύζυγο της Mariah Carey, που είναι στα μέσα και τα έξω της μουσικής βιομηχανίας και το 2000 είπε να ξαναγυρίσει στα τηλεοπτικά. Mambo Café και η ιδέα τελικά δεν αποδείχθηκε καθόλου καλή. Τώρα βγάζει μουσικά άλμπουμ και στις 5 Δεκεμβρίου του 2013 απέκτησε και το αστέρι της στην 6262 Hollywood Boulevard. Απορία: το αστέρι αυτό, απλά το ζητάς και στο δίνουν; Γιατί άλλη λογική δε βρίσκω.


Η Esmeralda, κατά κόσμον Leticia Calderón (άλλη με ωραία μάτια) ήταν – μα τι ειρωνεία- τυφλή. Αργότερα η μοίρα θα της παίξει περίεργα παιχνίδια με τον έρωτά της τον Χοσέ Αρμάνδο (από το όνομα καταλαβαίνει κανείς τι μακελειό έχει να γίνει). Ωστόσο, η Leticia Calderón είναι η μόνη νομίζω που έχει παραμείνει όμορφη (και φυσιολογική). Επιμένει τηλεοπτικά με το Amor bravío από το 2012.


Muneca Brava ή για να συνεννοούμαστε Μιλάγκρος, η ατίθαση. Η Natalia Oreiro, από την Ουρουγουάη, με κόκκινο μαλλί, πιο ποπ και σύγχρονη κουλτούρα, με αργεντίνικες (και όχι μεξικάνικες) καταβολές στη σειρά, είναι η πρωταγωνίστρια της σίγουρα λιγότερο δρακρύβρεχτης τηλενουβέλας, που καθηλώνει με τις χαζομάρες της, τις αστείες τις γκριμάτσες, τον ερωτισμό της και τον τσαμπουκά της παρά την ομορφιά της. Η σειρά ήταν από τις τελευταίες που είχαν επιτυχία στα ελληνικά κανάλια. Η Oreiro έχει κάνει πλέον στροφή στην καριέρα της με αξιόλογες κινηματογραφικές παραγωγές και πρωταγωνιστικό ρόλο στο τηλεοπτικό Lynch ως Isabel Reyes, μία σειρά που έχει λάβει πάρα πολύ καλές κριτικές.

Απορία: Κοινό χαρακτηριστικό όλων των πρωταγωνιστριών, οι σέξι φωτογραφήσεις που έκαναν κατά κόρον όταν μεσουρανούσαν. Φαινόμενο των καιρών ή τοπικό έθιμο;

clickatlife

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top