Ρολό γεμιστό με μανιτάρια και σάλτσα μουστάρδας!!!

0

Ζουμερό, μυρωδάτο, λαχταριστό. Μμμούρλια.

Υλικά

Για το ρολό
  • 700 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού μαϊντανός (τα φύλλα), ψιλοκομμένος
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, τριμμένο ή πολτοποιημένο
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
  • 1/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι από κρασί
  • 1 κουτ. σούπας ξερό θυμάρι ή θρούμπι ή ρίγανη, τριμμένα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
Για τη σάλτσα μουστάρδας
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδo
  • 2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού + ξύσμα από 1 ακέρωτο ή βιολογικό λεμόνι
  • 3 κουτ. σούπας μουστάρδα (κατά προτίμηση πικάντικη)
  • 1/2 κουτ. σούπας ξερό θυμάρι ή ξερή ρίγανη, τριμμένα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη γέμιση
  • 200 γρ. άσπρα μανιτάρια, κομμένα στα τέσσερα
  • 1 κουτ. γλυκού ξερός δυόσμος
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση

Σάλτσα μουστάρδας: Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μούλτι και διατηρούμε τη σάλτσα σκεπασμένη στο ψυγείο, μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.

Γέμιση: Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά σε 1 κουτ. ελαιόλαδο τα μανιτάρια μέχρι να μαλακώσουν και να βγάλουν τα υγρά τους. Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και 3 κουτ. σούπας από τη σάλτσα μουστάρδας, και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.

Ρολό: Σε ένα μεγάλο μπολ ζυμώνουμε όλα τα υλικά καλά βρέχοντας τα χέρια μας ενδιάμεσα με νερό για να μην κολλάει το μείγμα. Το βάζουμε στην κατάψυξη για 10 λεπτά, για να σφίξει. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.
Λαδώνουμε ένα μέτριο ταψί, κατά προτίμηση ορθογώνιο, το καλύπτουμε με ένα κομμάτι λαδόκολλα και τη λαδώνουμε και αυτή.
Κόβουμε άλλο ένα μεγάλο ορθογώνιο κομμάτι λαδόκολλας και βάζουμε επάνω το μείγμα του κιμά. Με τα χέρια μας το απλώνουμε ομοιόμορφα, φτιάχνοντας ένα ορθογώνιο πάχους 2 εκ. Απλώνουμε το μείγμα της γέμισης κατά μήκος του κιμά, στο κέντρο του, αφήνοντας ένα κενό 2 - 3 εκ. στο πάνω και κάτω άκρο. Με τη βοήθεια της λαδόκολλας, τυλίγουμε τον κιμά σε μακρόστενο ρολό, προσέχοντας να μην τυλίξουμε μαζί και τη λαδόκολλα. Για να μεταφέρουμε το ρολό στο ταψί, το σηκώνουμε μαζί με τη λαδόκολλα και το κυλάμε μέσα στο ταψί. Ανακατεύουμε τη μισή σάλτσα μουστάρδας με το μέλι και αλείφουμε καλά το ρολό με ένα πινέλο. Ψήνουμε για 30 - 35 λεπτά. Το σερβίρουμε με την υπόλοιπη σάλτσα και συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα και πουρέ πατάτας ή πατάτες τηγανητές.

olgascuisine
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top