Μονοπάτια που σε… προκαλούν να τα περπατήσεις!


Μια πρόκληση για τους πεζοπόρους

Είναι φορές που πεζοπορία γίνεται εμπειρία ζωής βαδίζοντας σε μοναδικά μονοπάτια που έχουν να προσφ’ερουν κάτι παραπάνω από τα υπόλοιπα. Μια πρόκληση για τους πεζοπόρους, με αρκετές δυσκολίες αλλά και εκπληκτική θέα για ανταμοιβή.

1. Το Μονοπάτι των Ίνκας, Μάτσου Πίτσου


Το Μονοπάτι των Ίνκας περνά μέσα από πολλά διαφορετικά οικοσυστήματα των Άνδεων, προσφέροντας μοναδική φυσική ομορφιά. Την ίδια στιγμή, απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες και αλπικά υψόμετρα πάνω από 13.000 πόδια κάνουν το ταξίδι μια έντονη περιπέτεια.

2. Grand Canyon, Το Μονοπάτι του Φωτεινού Αγγέλου, ΗΠΑ


«Το μονοπάτι του φωτεινού αγγέλου» βρίσκεται στο Grand Canyon National Park και καλύπτει μια διαδρομή 9,5 μιλίων, σε μεγάλο υψόμετρο και κάτω από υψηλές θερμοκρασίες, αλλά και μοναδική θέα στο «μεγάλο φαράγγι».

3. Caminito del Rey (το Μονοπάτι του Βασιλιά), Ισπανία


Το περίφημο «Μονοπάτι του βασιλιά» βρίσκεται σε ένα φαράγγι στη Μάλαγα και είναι κυριολεκτικά «στερεωμένο» στα βράχια, ενώ με την πορεία του χρόνου δοκάρια και ξύλα έχουν αποκαταστήσει τις φθορές των βράχων.

4. Pacaya Volcano, Γουατεμάλα


Αυτό το ενεργό ηφαίστειο στη Γουατεμάλα προσφέρει τη δυνατότητα στους επισκέπτες όχι μόνο να το θαυμάσουν από μακριά αλλά και να περπατήσουν ανάμεσα στις ρωγμές, δίπλα στους ατμούς και πολύ κοντά στην καυτή λάβα. Πάντα συνοδεία εξειδικευμένου οδηγού.

5. Kalalau Trail, Χαβάη


Αυτό το όμορφο μονοπάτι περνά μέσα από τα τροπικά τοπία του Na Pali Coast στο νησί Kauai της Χαβάης. Η διαδρομή κινείται κατά μήκος της παραλίας και στη συνέχεια μπαίνει στα ενδότερα, διασχίζοντας τροπικές περιοχές που προσφέρουν υπέροχη θέα.

6. North Drakensberg Traverse, Νότια Αφρική


Αυτό το προκλητικό μονοπάτι περνά μέσα από δύο χώρες, τη Νότια Αφρική και το Λεσότο. Τα τοπία είναι πραγματικά εντυπωσιακά, με υψηλά οροπέδια, απότομες πλαγιές, απόκρημνα βράχια, πανύψηλους καταρράκτες…


Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...