Μικρασιάτικο καταΐφι με τυρί


Φτιάξτε κιουνεφέ

Υλικά
για 4-6 άτομα

Για το φύλο και γέμιση
  • 500 γραμμάρια φύλλο καταΐφι
  • 200 γραμμάρια τυρί κρέμα
  • 200 γραμμάρια μυζήθρα ανάλατη
  • 150 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό
  • 50 γραμμάρια γάλα
Για το σιρόπι
  • 600 γραμμάρια ζάχαρη
  • Χυμός από μισό λεμόνι
  • 400 γραμμάρια νερό
Εκτέλεση
  1. Λιώνουμε το βούτυρο, βρέχουμε με αυτό το φύλλο κανταΐφι και βάζουμε μια στρώση σε ένα ταψί.
  2. Ανακατεύουμε τα τυριά με το γάλα μέχρι να γίνουν κρεμά.
  3. Απλώνουμε το μείγμα στη στρώση καταΐφι και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο.
  4. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά και στο τέλος ρίχνουμε το σιρόπι ενώ είναι ακόμα ζεστό.
sidagi

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...