Η γραβατωμένη επανάσταση Σπάσε το κατεστημένο!

0

Είναι γνωστό ότι η μόδα κάνει κύκλους.

Η γραβάτα ήταν ανέκαθεν το διαχρονικό σύμβολο του κομφορμισμού και του καθωσπρέπει...
Στις μέρες μας όμως, και καθώς η εργασιακή πρακτική γίνεται όλο και πιο casual, είναι οι αντικομφορμίστες και οι άντρες με στιλιστική άποψη που τη φοράνε εκεί ακριβώς που δεν απαιτείται!

Είναι γνωστό ότι η μόδα κάνει κύκλους. Τα σύμβολα του καθωσπρεπισμού και της αντισυμβατικότητας αλλάζουν και συνήθως διαδέχονται το ένα το άλλο. Για πολλά χρόνια, ας πούμε, το «επαναστατικό» ντύσιμο ήταν ταυτισμένο με τζινάκι και T-shirt, ενώ η γραβάτα ήταν σημάδι συμβιβασμού και ένταξης στο σύστημα. Μετά, ξαφνικά, το casual επικράτησε, έγινε κοινός τόπος και είναι το «καλό» ντύσιμο που κάνει τώρα την επαναστατική διαφορά! Ή είναι απλά ένας τρόπος να διαφοροποιηθείς στιλιστικά…

Θες λοιπόν να ξεχωρίσεις φορώντας τη γραβάτα αντισυμβατικά; Εύκολο! Ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές και δώσε ώθηση στο στιλ σου.

Δεν χρειάζεσαι ούτε πολλές ούτε και περίτεχνες γραβάτες για να κάνεις τη διαφορά: μια χαρούμενη, μια μελαγχολική και μια… μπλε αρκούν για την αναβάθμιση του στιλ σου. Είπαμε, δεν πρόκειται για το επαγγελματικό σου outfit, αλλά για μοδάτες πινελιές στις casual εμφανίσεις σου. Σίγουρα είναι πιο διασκεδαστικό να έχεις καμιά εκατοσταριά γραβάτες, αλλά και με 3-4 προσεκτικά διαλεγμένες θα κάνεις τη δουλειά σου εξαιρετικά.

Αγόρασε γραβάτες που τις βρίσκεις ελκυστικές. Αυτός είναι ο Νο1 κανόνας! Θα πρέπει να νιώθεις υπέροχα με τη γραβάτα περασμένη στον λαιμό σου, όχι να μοιάζει με κομμάτι ύφασμα που σου έχουν κοτσάρει στο στέρνο! Δεν είναι άλλωστε η γραβάτα του γραφείου που σε υποχρεώνουν να φοράς. Είναι η γραβάτα που επιλέγεις εσύ να βάλεις στον ελεύθερο χρόνο σου. Και πρέπει απαραιτήτως να σου λέει κάτι…

Αιφνιδιασμός. Ο βασικότερος κανόνας για να εντυπωσιάσεις με τον τρόπο που φοράς τη γραβάτα σου είναι να τη φορέσεις εκεί που δεν το περιμένουν! Κυριολεκτικά. Σηματοδότησε λοιπόν διαφορετικά μια βραδινή σου έξοδο φορώντας την τρέντι γραβατούλα σου στο μπαρ που συχνάζεις. Και κόψε αντιδράσεις!

Παραλλαγή. Φορώντας γραβάτα με casual ντύσιμο είναι ο καλύτερος τρόπος να θολώσεις τα νερά: κανείς δεν ξέρει πού πας! Αλλά κι εσύ ο ίδιος δεν θα μπορείς να διακρίνεις τι μέρα της εβδομάδας είναι. Κάλυψη-απόκρυψη που σου ’λεγαν και στο στράτευμα…

Γραβάτα = καμβάς. Δες τη γραβάτα σαν μέσο έκφρασης! Το χρώμα φανερώνει μοναδικά την ψυχική σου κατάσταση. Είσαι στις μαύρες σου; Μια σκούρα, μονόχρωμη γραβάτα με το τζινάκι σου θα κάνει τους πάντες να το καταλάβουν. Είσαι χαρούμενος; Πολύχρωμη fun γραβάτα θα συνοδέψει εξαιρετικά την καλή σου διάθεση. Θες να πουλήσεις πνεύμα; Γραβάτες με παραστάσεις είναι στις υπηρεσίες σου. Η γραβάτα μετατρέπεται έτσι σε προέκταση του συναισθηματικού σου κόσμου…

Μιλώντας για… λεπτότητα. Οι λεπτές γραβάτες είναι στα φόρτε τους πλέον, κάπου μεταξύ mainstream και παραδοσιακού. Είναι στιλάτες, είναι «αυθάδεις», ενώ η μικρότερη επιφάνειά τους εγγυάται ότι δεν θα καταστρέψεις το ατίθασο look σου με φανταχτερά χρώματα και πολύπλοκα σχέδια.

Γραβάτα-κόσμημα. Μιλώντας για δαχτυλίδια και αντρικά κοσμήματα, υπάρχουν κάποιοι που τα υποστηρίζουν και άλλοι πάλι… όχι! Γι’ αυτό η γραβάτα είναι η ασφαλέστερη επιλογή στα αντρικά αξεσουάρ. Με τη γραβάτα απλά δεν μπορείς να κάνεις λάθος. Συνήθως! Όλοι μπορούν να τη φορέσουν και να αναδείξουν το στιλ τους. Γιατί όχι κι εσύ;

Μάγεψε λοιπόν τα πλήθη και άλλαξε τρόπο να βλέπεις και να φοράς τη γραβάτα. Για να αποφύγεις ωστόσο τις εξαλοσύνες και το κακό γούστο, κάποιους «συμβατικούς» κανόνες πρέπει να τους σεβαστείς. Θες να είσαι διαφορετικός, όχι σούργελο!
  • Το μήκος της γραβάτας είναι ιδανικό όταν η άκρη της μόλις που αγγίζει το παντελόνι σου. Εντάξει, μπορείς να παίξεις λίγο με το μήκος της για πιο εκκεντρικό dressing, λίγο όμως!
  • Το χρώμα της γραβάτας ας είναι πιο σκούρο από το πουκάμισό σου.
  • Τις πολύ λαμπερές γραβάτες καλό είναι να τις αποφεύγεις, εκτός κι αν είσαι fashion icon.
  • Το ιδανικό χρώμα γραβάτας είναι αυτό που από τη μία δεν συγκρούεται χρωματικά με το ντύσιμό σου, από την άλλη όμως δεν εναρμονίζεται απόλυτα, ώστε να «χάνεται».
  • Σε μη μονόχρωμες γραβάτες, το βασικό χρώμα πρέπει να συμπληρώνει το χρώμα του τζάκετ και το δευτερεύον να εναρμονίζεται με το χρώμα του πουκαμίσου.
  • Το φάρδος της γραβάτας πρέπει να συμβαδίζει με το πλάτος του πέτου του τζάκετ σου: πλατύ πέτο επιβάλλει φαρδιά γραβάτα και στενό πέτο «δένει» καλύτερα με μια στενή γραβάτα.
  • Ο κόμπος της γραβάτας πρέπει να είναι ανάλογος με το κολλάρο του πουκαμίσου σου: ούτε πολύ μεγάλος, για να μην ασφυκτιεί μέσα στον γιακά, ούτε όμως και πολύ μικρός, για να μην τον «καταπίνει» ο γιακάς.
  • Το ύφασμα της γραβάτας ας ακολουθεί το ντύσιμό σου: μεταξένιες γραβάτες με πουκάμισα από μετάξι και βαμβακερές γραβάτες με βαμβακερά πουκάμισα. Απαράβατα!
  • Οι γραβάτες με το σύνηθες φάρδος είναι η ασφαλέστερη επιλογή: δεν θα βγουν ποτέ εκτός μόδας! Αν είσαι στα πρώτα βήματα της «αντισυμβατικότητας», ο κανόνας αυτός θα σε αποτρέψει από τις υπερβολές…
  • Πουκάμισο, γραβάτα και τζάκετ ας μην έχουν πολλά και διαφορετικά σχέδια, εκτός κι αν ξέρεις πώς να συνδυάζεις το καρό με τις ρίγες! Αλλιώς, maximum 2 σχέδια είναι αρκετά για το διαφορετικό του στιλ σου.
  • Μπορεί να επαναστατείς με τη γραβάτα σου, ωστόσο τους παλιούς κανόνες δεν μπορείς να τους αποφύγεις: δέσε τη γραβάτα σου απαραίτητα μπροστά σε καθρέφτη για ιδανικό κόμπο και έχε πάντα το τελευταίο κουμπί του πουκαμίσου σου κουμπωμένο και τον γιακά σηκωμένο όταν τη δένεις. Επιπλέον, κράτα τον κόμπο σφιχτό σε όλη τη διάρκεια του δεσίματος.
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top