5 τρόποι να παίρνεις (πάντα) αυτό που θες!

0

Κάποια χαρακτηριστικά των παιδιών είναι αρετές με μεγάλη αξία...

Αναρωτήθηκες ποτέ γιατί 9 φορές στις 10 τα παιδιά παίρνουν πάντα αυτό που θέλουν;

Γιατί δεν ντρέπονται και κυρίως γιατί δε σταματάνε να επιμένουν. Μάθε πώς θα ξυπνήσεις το παιδί μέσα σου για να παίρνεις πάντα αυτό που θες!

1. Απόκτησε το πείσμα και την επιμονή ενός μικρού παιδιού
Όταν ένα παιδί θέλει κάτι, κάνει τα πάντα για να το αποκτήσει. Αν λοιπόν τώρα που μεγάλωσες, έχεις χάσει την παιδική επιμονή και το πείσμα που είχες στην παιδική σου ηλικία, προσπάθησε να γίνεις ξανά πεισματάρα και μην το βάζεις κάτω με την πρώτη δυσκολία. (Ξέρεις ότι το Coyote έπιασε τελικά το Road Runner - a.k.a. Βip-Bip); Δες το εδώ.

2. Αγάπησε την τεμπελιά
Τα παιδιά μπορούν να αντεπεξέρχονται στις ευθύνες τους, παραμένοντας ταυτόχρονα ανέμελα και ξέγνοιαστα. Δε νιώθουν ενοχές όταν αφήνουν το χρόνο να κυλά χωρίς να κάνουν τίποτα. Ως ενήλικοι, έχουμε χάσει αυτή την ικανότητα και αυτές οι στιγμές μάς γεμίζουν ενοχές. Διαχειρίσου σωστά το χρόνο σου και μισή ώρα την ημέρα μη σκέφτεσαι τίποτα – κάτσε αναπαυτικά και χαλάρωσε χωρίς τύψεις.

3. Δες το ποτήρι μισογεμάτο
«Τα παιδιά έχουν την έμφυτη τάση να βλέπουν την αισιόδοξη πλευρά των πραγμάτων. Ο Daniel L. Reardon είχε πει: “Στο τέλος μπορεί να αποδειχθεί ότι ο απαισιόδοξος είχε δίκιο, όμως ως τότε ο αισιόδοξος πέρασε καλύτερα”. Αντικατάστησε τις αρνητικές σκέψεις με θετικές και αμφισβήτησε την απαισιοδοξία..

4. Μην ντρέπεσαι να ζητήσεις αυτό που θες
Μερικές φορές για να αποκτήσουμε κάτι αρκεί μόνο να το ζητήσουμε. Τα παιδιά αποκτούν συνήθως εύκολα αυτο που θέλουν επειδή δεν ντρέπονται να το ζητήσουν και μάλιστα γνωρίζουν πολύ καλά τον τρόπο. Σκέψου το και θα δεις ότι ισχύει. Μάθε να ζητάς αυτό που θέλεις από τους άλλους με ευθύτητα χωρίς υπονοούμενα και υπαινιγμούς. Είναι τόσο απλό: αν οι άλλοι δε γνωρίζουν τι ακριβώς θέλεις, είναι λογικό να μην μπορέσουν να σου το δώσουν.

5. Ζήτησε βοήθεια
Ο βασικότερος λόγος που δε ζητάμε βοήθεια από άλλους είναι ο εγωισμός μας και η πίστη ότι πρέπει να τα καταφέρουμε ολομόναχοι γιατί διαφορετικά δεν έχει αξία να πετύχουμε. Σκέψου τους άντρες που δεν ζητάνε ΠΟΤΕ οδηγίες για το πώς να πάνε κάπου και πόσο ανούσιο φαίνεται αυτό στις γυναίκες. Όταν ήμασταν μικροί όμως δε θεωρούσαμε ντροπή να ζητήσουμε τη βοήθεια των άλλων. Θυμήσου την Marilyn Monroe που είπε ότι “πάντα στηριζόμουν στην καλοσύνη των ξένων”. Κάτι ήξερε...

Από το βιβλίο του Μάνου Σιγανού “103 τρόποι να ξυπνήσετε το παιδί μέσα σας”, από τις εκδόσεις Μύρτος.


Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top