Οι 14 τροφές που μας γιατρεύουν

0

και νόστιμες και υγιεινές.

14. Σμέουρα : Ρυθμιστής σακχάρου.
Τα σμέουρα περιέχουν ανθοκυανίνες, οι οποίες βοηθούν  στην παραγωγή ινσουλίνης και χαμηλώνουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, παρέχοντας έτσι  μια ισχυρή άμυνα εναντίον του διαβήτη.

13. Πράσινο ή Λευκό Τσάι : Κατά του καρκίνου του παχέος εντέρου.
Πίνοντας μόνο ένα φλιτζάνι τσάι την ημέρα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για καρκίνο του παχέος εντέρου στο μισό. Τα αντιοξειδωτικά του τσαγιού, που ονομάζονται κατεχίνες, αναστέλλουν την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων.

12. Καρότα : Κατά του καρκίνου του δέρματος.
Οι ερευνητές του National Cancer Institute , διαπίστωσαν ότι τα άτομα με την υψηλότερη πρόσληψη των καροτενοειδών-χρωστικές ουσίες που εμφανίζονται στα  καρότα, είχαν έξι φορές λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του δέρματος από εκείνους με τη χαμηλότερη πρόσληψη.

11. Σολωμός : Προστασία στην καρδιά.
Μια τροφή για την καρδιά μιας και περιέχει υγιή λίπη. Αυξάνει την καλή χοληστερόλη και περιέχει μεγάλες δόσεις  ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, που μπορεί να αποκρούσουν τις καρδιακές παθήσεις.

9. Γαρίδες : Για τη δύναμη των οστών.
Οι γαρίδες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Β-12, που ενισχύει την  οστική πυκνότητα, είναι ζωτικής σημασίας για την παραγωγή νέων κυττάρων και είναι μια καλή πηγή βιταμίνης D. Η βιταμίνη D δίνει δύναμη στα οστά.

8. Σπανάκι ή μαρούλι : Βοήθεια στην όραση.
Έρευνες έχουν δείξει πως  οι άνθρωποι που καταναλώνουν περισσότερη λουτεΐνη, υπάρχει στα πράσινα φύλλα, έχουν 43 τοις εκατό λιγότερες πιθανότητες να αποκτήσουν προβλήματα στην όραση.

7. Τυρί : Όπλο κατά της τερηδόνας.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση μικρής ποσότητας τυριών τσένταρ, γκούντα, ή μοτσαρέλα, ενισχύουν τα  επίπεδα του pH, προστατεύοντας έτσι το λευκό σας χαμόγελο από την τερηδόνα.

6. Ψητή πατάτα : Όχι στην υπέρταση.
Μεταξύ άλλων, η παχυσαρκία, η υψηλή πρόσληψη αλατιού, οι δίαιτες που περιέχουν πολύ λίγο κάλιο,  είναι η κύρια αιτία της υπέρτασης. Μία ψητή πατάτα είναι το καλύτερο «φάρμακο» για την αντιμετώπιση της.

5. Κόκκινο κρασί : Το ελιξίριο της ομορφιάς.
Τα αντιοξειδωτικά στο κόκκινο κρασί, μπορούν να βοηθήσουν  στην παράταση της διάρκειας ζωής μας,  με την εξουδετέρωση των παθογόνων ελεύθερων ριζών. Ένα ποτηράκι κόκκινο κρασί είναι όπλο κατά της γήρανσης.

4. Βόειο κρέας :  Για υγιή μαλλιά.
Το σίδηρο του βόειου κρέατος διεγείρει τον κύκλο εργασιών των μαλλιών και τα αναπληρώνει. Το κρέας αυτό είναι επίσης πλούσιο σε ψευδάργυρο, που βοηθά στην προστασία από την απώλεια των μαλλιών.

3. Ελαιόλαδο : Χοληστερόλη.
Τα αντιοξειδωτικά που βρέθηκαν σε ελιές έχουν αποδειχθεί τόσο για την αύξηση της HDL χοληστερόλης (καλή) και μείωση της LDL (κακή) χοληστερόλης. Το ελαιόλαδο μας προστατεύει από καρδιαγγειακές ασθένειες.

2. Καφές : Ρυθμιστής της καλής λειτουργίας του εγκεφάλου.
Ένα φλιτζάνι καφέ το πρωί είναι η νούμερο ένα πηγή αντιοξειδωτικών στην αμερικανική διατροφή αφού μπορεί να βοηθήσει και να μειώσει τον κίνδυνο εκδήλωσης της νόσου Αλτσχάιμερ, κατά τουλάχιστον 60 τοις εκατό.

1. Γκρέιπφρουτ : Καλύτερος μαχητής για τον καρκίνο του πνεύμονα.
Ένα γκρέιπφρουτ την ημέρα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του πνεύμονα, έως και κατά 50 τοις εκατό. Το φρούτο αυτό περιέχει την ουσία naringin, που μπορεί να κρατήσει σε  χαμηλά επίπεδα τα καρκινογόνα ένζυμα.

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top