Δεν μου έκαναν κανένα δώρο φέτος τα Χριστούγεννα!

0

Δώρα που μόνο εσύ μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου!

1.Αισιοδοξία : Δεν πειράζει αν δεν έχετε πολλές ώρες την ημέρα-ακόμα και λίγα λεπτά να περάσετε σε ήσυχη περισυλλογή μία φορά την ημέρα θα λάβετε αισθητά οφέλη. Μια ομάδα  ενηλίκων που διαλογίζονταν κατά μέσο όρο έξι ώρες, κατά τη διάρκεια πέντε εβδομάδων συνολικά, ανάπτυξαν πρότυπα εγκεφαλικής δραστηριότητας που κατά κανόνα συνδέονταν με θετική διάθεση. Μια απλή περισυλλογή ή πιο απλά διαλογισμός, δηλαδή επαφή με τον εαυτό μου φέρνει καταπληκτικά αποτελέσματα και αισιόδοξες σκέψεις πολύ πιο γρήγορα. Όταν λέω διαλογίζομαι μπορεί να είναι απλά μια συγκέντρωση στην αναπνοή μου για λίγο. Παρατηρώ τον αέρα που μπαίνει και βγαίνει από τα πνευμόνια μου με επίγνωση. Γίνονται ειδικά μαθήματα για τον διαλογισμό ατομικά και ομαδικά και έτσι μαθαίνετε όλα τα είδη με ασκήσεις, για να τα καταφέρνετε πάντα . Πιστέψτε με δεν είναι ποτέ χαμένος χρόνος!

2. Γαλήνη. Βρείτε την γαλήνη μέσα από την διατροφή σας. Η κατανάλωση γιαουρτιού παράγει  ενέργειες παρόμοιες με εκείνες που προέρχονται από τα αντικαταθλιπτικά χάπια, μετά από πολλές μελέτες που έχουν γίνει. Ψάξτε για το γιαούρτι που έχει ενεργές προβιοτικές καλλιέργειες, γιατί είναι το πιο αποτελεσματικό σε αυτό. Αν δεν βοηθήσω με την διατροφή μου, το πνεύμα μου από μόνο του δεν κάνει και πολλά. Όλα είναι συνεργασία σώματος και πνεύματος.

3.Δημιουργική σκέψη . Ας ξεκινήσουμε αλλάζοντας τον φωτισμό μας! Οι εθελοντές οι οποίοι εργάστηκαν σε αίθουσες που φωτίζονταν από λάμπες πυρακτώσεως με μια λάμπα, αντί από μεγάλες λάμπες φθορισμού, έλυσαν προβλήματα που απαιτούσαν δύσκολες σκέψεις, με μεγαλύτερη επιτυχία. Οι επιστήμονες λένε ότι ο συμβολισμός και μόνο του γλόμπου,( όχι μόνο το φάσμα του φωτός του) οδήγησαν σε λαμπρές ιδέες θεμάτων και αναφέρεται ότι και μόνο ο συμβολισμός των αντικειμένων γύρω μας μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τη συμπεριφορά μας. Ας προσπαθήσουμε να εργαζόμαστε με το ηλιακό φώς και σε ανοιχτούς χώρους για να προάγουμε την δημιουργική σκέψη στην ζωή μας σε όλους τους τομείς.

4.Καλή φυσική κατάσταση. Περπάτημα 30 λεπτά την ημέρα είναι αρκετά για να
ξεκινήσουμε μια μέτρια άσκηση. Σιγά σιγά μπορώ να εισάγω στην ζωή μου την ελαφριά άσκηση. Μετά ας καταναλώσω και μια μικρή μαύρη σοκολάτα, θα μου βελτιώσει και την διάθεση, χωρίς ενοχές αν είμαι σε κατάσταση ελέγχου βάρους!

5.Καλύτερο σεξ . Στα  ετερόφυλα ζευγάρια είναι εμφανές πόσο σημαντικό είναι να έχουν σωματική επαφή με στοργή, ειδικά σε μακροχρόνιες σχέσεις. Οι γυναίκες έχουν περισσότερες πιθανότητες να είναι σεξουαλικά ικανοποιημένες στο σύνολο, όταν είναι συχνά αγκαλιά και φιλιούνται με το σύντροφό τους-ακόμη και αν η σεξουαλική πράξη δεν ακολουθήσει αμέσως. Το καλύτερο σεξ λοιπόν έρχεται όταν επιτρέψω στον εαυτό μου να βιώσει την αίσθηση της στοργής μέσα από μεγάλης διάρκειας αγκαλιά πολλές φορές. Πολλά ζευγάρια έρχονται για μαθήματα Τάντρα και η τέχνη της αγκαλιάς είναι από τα πρώτα μαθήματα!

6. Ζωτικότητα. Κουρασμένη; Νυσταγμένη; Κολλημένη στο γραφείο σας; Φανταστείτε τον εαυτό σας έξω στην φύση, κάτω από έναν καταγάλανο ουρανό και πολλά κλαδιά δέντρων. Η ονειροπόληση για τη φύση είναι η ενεργοποίηση, σύμφωνα με μια νέα μελέτη. Και αν μπορείτε να βγείτε έξω, ακόμα καλύτερα: μόλις 20 λεπτά σε ένα φυσικό περιβάλλον, αυξάνει αποδεδειγμένα τα επίπεδα ενέργειας των ανθρώπων για όλη την ημέρα.

7. Μακροβιότητα. Χρησιμοποιώντας στοιχεία από περίπου 10.000 ενήλικες που παρακολουθούνται πάνω από 50 χρόνια, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι ο εθελοντισμός, ειδικά για αλτρουιστικά και φιλανθρωπικά κίνητρα, μπορεί να είναι ένας ναυαγοσώστης. Τα άτομα που ανέφεραν ότι δίνουν τον χρόνο τους γιατί ήθελαν να βοηθήσουν τους άλλους, έζησαν πολύ παραπάνω από  όσους δεν αφιέρωσαν καθόλου χρόνο σε εθελοντισμό. Πολύ σημαντικό είναι να αφιερώνουμε τον χρόνο μας σε καταστάσεις που μας δίνουν χαρά και εσωτερική ικανοποίηση. Ακόμα περισσότερο όταν βοηθάμε άλλους ! Και ακόμα καλύτερα όταν η καθημερινή μας εργασία, μας δίνει χαρά και οικονομικά οφέλη παράλληλα.

Πολύ εύκολα μπορώ να μετατρέψω την ζωή μου να είναι  κάθε ημέρα γιορτινή και παραδεισένια. Μην ξεχνάμε ότι τα δώρα που μπορώ να κάνω εγώ στον εαυτό μου δεν χαρίζονται από κανέναν άλλον αλλά μόνο από εμένα για εμένα!

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top