Απρίλιος, Α​πρίλης, Λαμπριάτης​, Αγιογιωργί​της, Τιναχτοκοφι​νίδης, Κερασάρης

0

Ημέρες 30
Ώρες ημέρας: 13.00΄, ώρες νύχτας: 11.00
*  "Απρίλης με τα λούλουδα και Μάης με τα ρόδα"
*  "Στον αμαρτωλών τη χώρα το Μαγιάπριλο χιονίζει"
*  "Αλί στα Μαρτοκλάδευτα και τ Απριλοσκαμένα"

Οι άνδρες:
Έχουν την ανάγκη να συγκεντρώνουν υλικά αγαθά γιατί είναι άτομα κτητικά και νιώθουν ασφάλεια με τα αποκτήματά τους. Επιδιώκουν την ασφάλεια σε συναισθηματικό αλλά και σε πρακτικό επίπεδο. Αν οι άνθρωποι που τους περιβάλουν δεν ικανοποιούν τις επιθυμίες τους θυμώνουν πολύ και ακόμη περισσότερο με τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Οι γυναίκες:
Έχουν μεγάλη υπομονή και αντοχή και δεν τους αρέσουν οι αλλαγές στη ζωή τους. Χαρακτηριστικά τους είναι η πίστη και η αγάπη σε ό τι αποδέχονται. Δεν προσαρμόζονται εύκολα και περιμένουν από ερεθίσματα να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους και τις ιδέες τους.

*  Εορτολόγιο Απριλίου
6. Ευτύχιος-α, 7.Ανάσταση του Λαζάρου, 8. των Βαΐων, 15,Το Άγιο Πάσχα, Αναστάσιος, Ανέστης, Ελισάβετ, Πασχάλης, 17. Ραφαήλ, 20.Της Ζωοδόχου Πηγής, Ζωή, 22.Θωμάς, 23.Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, 25. Μάρκος, 29.Των Μυροφόρων,  Ιάσονας, 30. Ιάκωβος.

Οικολογικές εργασίες

*  Ανθοκομία
Σπέρνουμε μπιγκόνιες. Τα λουλούδια ανθίζουν, ο καιρός ζεσταίνει. Τα μεταφυτεύουμε στους κήπους. Με σχολαστικότητα προσπαθούμε να απαλλάξουμε τα λουλούδια από τις αρρώστιες που τα προσβάλλουν. Σκαλίζουμε και βοτανίζουμε τον κήπο και τις γλάστρες. Σπέρνουμε αγριοβιολέτες, αστράκια, γαρύφαλλα, ήλιους, πετούνιες, πανσέδες.
Διατηρούμε τις καμέλιες, γαρδένιες, ορτανσίες, πόθους σε θερμοκρασία πάνω από 12 βαθμούς C.

*  Λαχανοκομία
Φυτεύουμε φασόλια και αγγούρια σε λακκάκια που απέχουν 30 πόντους μεταξύ τους. Σπέρνουμε πεπόνια σε καλοκοπρισμένο χώμα, καθώς και καρπούζια. Σκάβουμε και λιπαίνουμε το χώμα που θα ρίξουμε κολοκυθιές. Σπέρνουμε μπάμιες, ντομάτες, φυτεύουμε λάχανα, σκόρδα. Μαζεύουμε φρέσκα κουκιά, φυτεύουμε μελιτζάνες και σέλινα.

*  Δενδροκομία
Κάνουμε στα δέντρα κυρτώσεις, άνοιγμα της φούντας, για να βοηθήσουμε την ομοιόμορφη βλάστηση. Βλαστοποιούμε τα περιττά και άχρηστα βλαστάρια, συνεχίζουμε τις σπορές από αμύγδαλα, βερίκοκα, δαμάσκηνα, καρύδια. Αρχίζουμε βοτανίσματα, ποτίσματα όπου πρέπει, για να κερδίσουμε ζωηρή βλάστηση.
Καταπολεμούμε τις μελίγκρες κι άλλα έντομα, αν παρουσιαστούν με κατάλληλα φάρμακα.

*  Απριλιάτικα φρούτα, λαχανικά και ψάρια.
Αγκινάρες, καρότα, μαρούλια, λεμόνια, μήλα, φράουλες, αντίδια, αρακάς, βρούβες, κολοκύθια, κουνουπίδι, κρεμμύδι, λάχανο, μάραθος, πατάτες, παντζάρια, πικροράδικα, πράσα, ραδίκια, σέλινο, σπανάκι, σπαράγγια.
Τσιπούρα, σαργός, χταπόδι, κουτσομούρα, μπαρμπούνι, αστακός, αθερίνα, γαλέος, γαρίδες, γαύρος, γόπα, ζαργάνα, καλαμάρι, κολιός, λυθρίνι, μαγιάτικο, μελανούρι, μύδια, ξιφίας, σαρδέλα, σαφρίδι, σκουμπρί, συναγρίδα, σφυρίδα, τόνος, φαγκρί, παλαμίδα, σπάρος, μένουλα, ροφός, χέλι.

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top