Χριστούγεννα: Δείξε μου το δέντρο σου να σου πω ποιος είσαι!

0

Πώς; Μα από το πώς έχεις επιλέξει να στολίσεις το δέντρο σου

Και αφού η καταστροφή του κόσμου ήταν μία... μούφα και οι Μάγιας έπεσαν έξω για τα καλά, από εδώ το ταπεινό γραφειάκι μου θα σου αποδείξω κουκλίτσα μου ότι δεν μπορείς να κρυφτείς ούτε στις γιορτές και όλες οι πτυχές του εαυτού σου, ή πάρα πολλές για να μην υπερβάλλω, αποκαλύπτονται ακόμα κι αν δεν το θες. Πώς; Μα από το πώς έχεις επιλέξει να στολίσεις το δέντρο σου.

Θες να το παίξεις σεμνή και ταπεινή και πας και αποφασίζεις ακόμα και στον στολισμό του δέντρου σου να ακολουθήσεις τις τελευταίες τάσεις της διακόσμησης; Την πάτησες!!!! Στολίζεις ένα... ανάποδο δέντρο, ο Θεός ξέρει γιατί, και νομίζεις ότι τώρα μας ξεγέλασες; Δε θέλω να είμαι σκληρή, αλλά αυτό  που προσπαθείς είναι να τραβήξεις την προσοχή. Θες να εντυπωσιάσεις με την... πρωτοτυπία σου, να μιλούν όλοι για σένα και φυσικά να σε θαυμάζουν! Δεν είναι κακό, ok, όμως για σκέψου λίγο μήπως όλο αυτό είναι μεγάλο ξόδεμα για σένα και στην τελική εντελώς ανούσιο!

anapodo.jpg

Υπάρχουν βέβαια και οι κλασικοί. Εκείνοι δηλαδή που θέλουν να νιώθουν πάντα μια ασφάλεια και η τόλμη τους εξαντλείται σε μερικά κεράκια και φωτάκια μέσα στο σπίτι. Ακολουθούν κλασικές φόρμες στη διακόσμηση, όπως ας πούμε η μονοχρωμία στα στολίδια, άντε στο τσακίρ κέφι διχρωμία και πιο συνηθισμένα κόκκινο και χρυσό. Λατρεύουν το χριστουγεννιάτικο mood, αλλά όλο αυτό σε ένα αυστηρό πλαίσιο και ολίγον τι... comme il faut. Προσέχουν με κάθε λεπτομέρεια πώς θα τοποθετήσουν τα στολίδια τους στο δέντρο για να υπάρχει μια συμμετρία και επειδή τα κάνουν όλα by the book φροντίζουν να υπάρχει μια χριστουγεννιάτικη λεπτομέρεια σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού. Άκου με που σου λέω, κάτι ξέρω κι εγώ για τους τύπους αυτής της κατηγορίας!

dentro2.JPGdentro3.JPG

Εσύ πάλι του πιο εναλλακτικού, προτιμάς τα απλά και απέριττα. Απεχθάνεσαι την πλαστικίλα, δηλώνεις εχθρός της εμπορευματοποίησης των γιορτών, κάνει υποδείξεις σε εκείνους που ζουν τα Χριστούγεννα στο έπακρο και επειδή είσαι και διαφορετικός από όλους τους άλλους και φυσικά ξεχωριστός, επιλέγεις να στολίσεις... κλαδάκια από πεύκο, έτσι λιτά και απέριττα, όχι τίποτε άλλο, αλλά να μην σε πουν και εντελώς γρουσούζη!!!

λεπτομέρεια κλαδιά.jpg


Υπάρχουν κι εκείνοι που μένουν πάντα παιδιά. Διακρίνονται για τον αυθορμητισμό τους, δεν εννοούν να μεγαλώσουν ποτέ και τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή τους. Στολίζουν τα δεντράκια τους με παιχνίδια, κουκλάκια, καραμέλες, παπουτσάκια και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε, έχουν τα πιο τρελά φωτάκια που παίζουν και μουσική και μόλις ακούσουν χριστουγεννιάτικο τραγούδι, τα παρατάνε όλα και το ρίχνουν στους χορούς.

koukles.jpg


Και για το τέλος σας άφησα τους εντελώς κιτς τύπους που όχι μόνο βάζουν την Άρτα και τα Γιάννενα στα δέντρα τους, αλλά προμηθεύονται και με κάθε λογής λαμπιόνια για να... "στολίσουν" τα μπαλκόνια τους. Τα στολίδια τους έχουν όλα τα χρώματα της Ίριδας, η γιρλάντα ξεχειλίζει, τα φωτάκια αναβοσβήνουν ασταμάτητα, τα πουλάκια, τα αστεράκια, τα φιογκάκια, τα ζωάκια είναι όλα στην υπερβολή τους και για μουσική υπόκρουση ακούνε στο φουλ τα τελευταία σουξέ. Αυτοί οι τύποι βέβαια ξέρουν να το γλεντάνε κι αν είστε στα πρόθυρα της ψιλοκατάθλιψης σίγουρα θα σας φτιάξουν το κέφι.

181220086170.jpg
star
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top