Οι παραβάσεις του ΚΟΚ και πόσο τις πληρώνουμε!

0

στοοοοπ στο... STOP

Το ταμείο του κράτους είναι μείον. Το γνωρίζουμε. Γι' αυτό λοιπόν καλό είναι να προσέχουμε όταν οδηγούμε. Οι τροχονόμοι δεν χαρίζουν κάστανα, τα πρόστιμα για τις παραβάσεις πέφτουν βροχή ενώ οι... γνωστοί και οι κολλητοί που σβήνουν κλήσεις, περιορίζονται δραστικά.

Σύνεση λοιπόν αγαπητοί οδηγοί. Αλλά και γνώση των παραβάσεων του κώδικα που μπορεί να σας αδειάσουν το πορτοφόλι.

- Μην διανοηθείτε να σας πιάσουν με εγκατεστημένο αντιραντάρ στο αυτοκίνητό σας. Το πρόστιμο φτάνει στα 2000 ευρώ ενώ το δίπλωμα αφαιρείται επιτόπου και επιστρέφεται ύστερα από 30 ημέρες. Η αλλοίωση του ταχογράφου από την άλλη πλευρά, κοστίζει 700 ευρώ.

- Παραβιάσατε το STOP ή την πινακίδα παραχώρησης προτεραιότητας; Θα πληρώσετε 700 ευρώ πρόστιμο ενώ πινακίδες και άδεια θα αφαιρεθούν για 20 ημέρες.

- Αν παραβιάσετε το κόκκινο, εκτός από το «700άρι» που θα πληρώσετε, θα χρειαστεί να περιμένετε δύο μήνες για να πάρετε πίσω το δίπλωμά σας και 20 ημέρες για να βιδώσετε τις πινακίδες

Η «Οδήγηση οχήματος για επίδειξη ικανότητας, εντυπωσιασμό, ανταγωνισμό ή τέλεση αυτοσχέδιων αγώνων» κοστίζει 700 ευρώ, 30 ημέρες αφαίρεση διπλώματος και άλλες τόσες για τις πινακίδες.

- Κάθε μορφής παράνομο προσπέρασμα, κοστίζει 700 ευρώ και 20 ημέρες χωρίς αυτοκίνητο.

- Με πρόστιμο 700 ευρώ τιμωρούνται και οι ακόλουθες παραβάσεις:

- Πραγματοποίηση επιτόπου αναστροφής ή οπισθοπορίας σε αυτοκινητόδρομο ή οδό ταχείας κυκλοφορίας

- Πραγματοποίηση στάσης ή στάθμευσης εκτός ειδικού χώρου αυτοκινητόδρομων ή οδών ταχείας κυκλοφορίας ή στις εισόδους και εξόδους αυτών, στροφής επί τόπου ή κίνησης πίσω ή οδήγηση του οχήματός του πάνω στην κεντρική διαχωριστική λωρίδα ή εκπαίδευση υποψηφίων οδηγών

- Να ενεργεί αναστροφή ή οπισθοπορία σε σήραγγα με ειδική σήμανση

Το αλκοόλ

Όλα εξαρτώνται από τη μέτρηση. Αν το ποσοστό του οινοπνεύματος στο αίμα σας κυμαίνεται από 0,25-0,4, θα γλιτώσετε με 200 ευρώ. Αν όμως ξεπεράσετε τα όρια, κατά πολύ, τα πρόστιμα μπορεί να φτάσουν και στα 3000 ευρώ ενώ υπάρχουν και ποινές φυλάκισης. Από 0,61 και πάνω, μπορεί να επιβληθεί εξάμηνη κράτηση, πρόστιμο 3000 ευρώ και αφαίρεση διπλώματος για έξι μήνες. Μην το επιχειρήσετε λοιπόν.

Το... τριχίλιαρο

Η εγκατάλειψη του χώρου σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος, τιμωρείται ακόμη και με 3000 ευρώ ενώ σε περίπτωση που υπάρξει τραυματισμός, θεωρείται πλημμέλημα. Επίσης, με πρόστιμο 3000 ευρώ τιμωρείται και όποιος δώσει ψευδή στοιχεία στον αστυνομικό που θα τον σταματήσει για έλεγχο. Τέλος, 3000 ευρώ, θα πληρώσετε και αν θα συμμετέχετε σε αυτοσχέδιους αγώνες.

Ο δακτύλιος και το κινητό

Μην νομίζετε ότι η χρήση του κινητού είναι πλέον απλή υπόθεση. Με τον νέο νόμο, το πρόστιμο φτάνει στα 150 ευρώ. Με 200 ευρώ τιμωρείται η παραβίαση του δακτυλίου και με 350 ευρώ η μη χρήση ζώνης ασφαλείας.

lampiri
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top