«Σαράβαλο» ο Κίτ μπροστά στη λιμουζίνα του Ομπάμα!!!

0

Κάπως έτσι... είναι και το «τέρας»

Από τη στιγμή που έκανε την τηλεοπτική εμφάνιση του ο Κιτ έχουν περάσει περίπου 30 χρόνια! Ήταν στα μέσα της δεκετίας του 1980 όταν για πρώτη φόρα είδαμε στους τηλεοπτικούς δέκτες μας ένα αυτοκίνητο-θαύμα να πρωταγωνιστεί στην αξέχαστη σειρά «Ιππότης της Ασφάλτου)!

Τότε ήταν το όνειρο κάθε άντρα να απόκτήσει ένα «εργαλείο» σαν τον Κίτ, ο οποίος εκτός του ανέπτυσσε τρελές για την εποχή ταχύτητες μπορούσε επίσης να μιλάει, να εκτοξεύει πυραύλους, να οδηγεί αυτόματα τον εαυτό του μέχρι και να κάνει μεγάλα άλματα επάνω από οποιοδήποτε μικρό ή μεγάλο εμπόδιο!! 

Το καλύτερο από όλα ήταν το ότι δεν ήταν μία απλή ομιλούσα μηχανή με πολλές δυνατότητες, αλλά το ότι είχε την δικιά του προσωπικότητα, μία μηχανή που εκτός από το να υπολογίζει και να αναλύει πράγματα και καταστάσεις, μπορεί παράλληλα να σκέφτεται, να κουβεντιάζει, να αντιδράει και όλα αυτά που ονομάζουν οι επιστήμονες ως τεχνητή νοημοσύνη.

Φυσικά είχε τις κλασικές εντολές που περιλάμβαναν τόσο το να ενδιαφέρεται και να προστατεύει τον συνεργάτη του όσο και το να μην παίρνει ανθρώπινες ζωές!!!

Κάπως έτσι...  είναι και το «τέρας» όπως το αποκαλούν οι Αμερικάνοι το αυτοκίνητο που χρησιμοποιεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μ. Ομπάμα!!

Λίγο πριν λοιπόν τις κρίσιμες Αμερικανικές εκλογές, εμείς σας παρουσιάζουμε σήμερα έναν από τους λόγους που ο κος Ομπάμα θέλει να κερδίσει και πάλι την προεδρία! Και αυτός δεν είναι άλλος από το ότι σαν πλανητάρχης..  μετακινείται με ένα αυτοκίνητο του οποίου όμοιό του δεν υπάρχει σε ολόκληρο τον πλανήτη Γη!

Χαρακτηριστικά προεδρικής λιμουζίνας:

1)   Διαθέτει diesel κινητήρα 6,50 λίτρων, παρόλα αυτά η ταχύτητα του (μέγιστη) είναι μόλις 60 μιλια/ώρα και χρειάζεται 15 δευτερόλεπτα για την πιάσει.

2) Βασίζεται σε  GM truck chassis και ζυγίζει 6,350 κιλά (6,5 τόνους!!) Φανταστείτε ότι η   Rolls-Royce Phantom, ένα από τα μεγαλύτερα αμάξια του κόσμου ζυγίζει μόλις 2,550 κιλά .

3)Το βάρος της οφείλεται στην προστασία του αμαξώματος που είναι από ατσάλι, τιτάνιο και κεραμικό κράμα

4)Το γυαλί μόνο, είναι 5 ίντσες χοντρό (περίπου 13 εκατοστά!!). Ανοίγει μόνο ένα μέρος του παραθύρου του οδηγού, κ αυτό μόνο για να μιλήσει με την ασφάλεια του προέδρου ή να περάσει από πύλες ασφαλείας. Ακόμα είναι εφοδιασμένο ώστε να αντέχει χημική επίθεση!

5) Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης διαθέτει δική του παροχή οξυγόνου για τους επιβαίνοντες.

6)Η ειδικά σχεδιασμένη τεθωρακισμένη κατασκευή του αμαξώματος σημαίνει ότι οι πόρτες έχουν πάχος σχεδόν 8 ίντσες (20 εκατοστά!), όσο δηλαδή και οι πόρτες ενός μπόινγκ  Boeing 747.

7) Το πάχος της θύρας σε συνδυασμό με το πάχος του κρυστάλλου, εμποδίζει τον πρόεδρο από το να ακούσει οποιονδήποτε έξω από το αμάξι, ακόμα κ ένα πλήθος που διαμαρτύρεται. Συνεπώς έχει ηχεία που κατ' επιλογή μεταφέρουν τον ήχο, από έξω, μέσα!

8)Το εξωτερικό περίβλημα του αμαξώματος είναι Kevlar, συνεπώς το προστατεύει κ από βομβιστική επίθεση.

9)Η δεξαμενή καυσίμου διαθέτει σύστημα πυρασφάλειας με ειδικό αφρό, ώστε ακόμα κ αν χτυπηθεί μεμονωμένα αυτή, ακόμα κι αν υπάρξει αυτοανάφλεξη, να εμποδίσει τις φλόγες στην καμπίνα των επιβατών. Επίσης ένα άλλο σύστημα την προστατεύει από έκρηξη.

10) Στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου, υπάρχουν 2 δεξαμενές με δακρυγόνο και τεχνητό καπνό διαφυγής.

11) Με βάση το χαρακτηριστικό Νο10, ο οδηγός έχει ένα σύστημα κάμερας / βίντεο ώστε να οδηγεί με ασφάλεια μέσα από καπνό και μέσα στην νύχτα (χωρίς καθόλου φώτα).

12) Η προεδρική κάντιλακ (Cadillac) συνήθως έχει 2 μικρές σημαίες. Μια των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και μια Προεδρική. Όταν ο πρόεδρος επισκέπτεται κάποιο άλλο μέρος, η προεδρική κατεβαίνει και τοποθετείται μια του άλλου κράτους ως ένδειξη τιμής προς το κράτος επίσκεψης.

13)Ο πάτος του αμαξιού διαθέτει ξεχωριστό σύστημα πυρόσβεσης.

14) Κάτω από το κάθισμα του προέδρου υπάρχει πάντα φιάλη με το αίμα του προέδρου, ενώ σχεδόν πάντα τον ακολουθεί από πίσω ένα ασθενοφόρο.

15)Ο πρόεδρος έχει το δικαίωμα να σχεδιάζει μια προεδρική λίμο κάθε 4 χρόνια με καινούριες προδιαγραφές ασφάλειας... Οι παλιές λίμο, όταν αποσυρθούν από προεδρικές, μεταφέρουν σημαντικά πρόσωπα από άλλα κράτη όταν έρχονται επίσκεψη στις ΗΠΑ.

16)Το... Obamobile (η λιμουζίνα του Ομπάμα) μπορεί να εξυπηρετήσει 7 άτομα. 2 καθίσματα μπροστά, 3 μέσα στην καμπίνα και 2 στο πίσω μέρος της καμπίνας, ένα για τον πρόεδρο κ ένα για τον καλεσμένο.

17) Στο εσωτερικό του, ο πρόεδρος διαθέτει ένα CD player χωρητικότητας 10 CD, ειδικά σχεδιασμένα κομπιούτερ, αποκλειστικά δικό του ίντερνετ, σύστημα τηλεπικοινωνίας με απευθείας γραμμές προς τον λευκό οίκο.

18) Το σύστημα άμυνας διαθέτει και όπλα σε ένα σημείο πίσω ακριβώς από τον οδηγό

19) Οι ρόδες του αυτοκινήτου μπορούν να κινούν το όχημα ακόμα και αν μείνουν χωρίς τα λάστιχα. Μπορεί να διατηρήσει την ταχύτητά του κινούμενο μόνο με τις ειδικά διαμορφωμένες ζάντες.
20)Σε αντίθεση με όλα τα μοντέλα αυτοκινήτων, είναι το μόνο που δεν έχει όνομα! Λέγεται απλά, προεδρική κάντιλακ( Cadillac)!


star
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top