Το menu της Τσικνοπέμπτης

0

Ορεκτικό και κυρίως πιάτο για τη σημερινή κανιβαλική φιέστα... Η κρεατοφαγία στα καλύτερά της!

Η Τσικνοπέμπτη έφτασε, εμπρός βήμα ταχύ! Αν τη γιορτάσεις μέσα με την παλιοπαρέα, η τσίκνα πρέπει να χτυπήσει κόκκινο...

Φτιάξε παϊδάκια «πειραγμένα» για ορεκτικό και αρνάκι στη λαδόκολλα για κυρίως πιάτο και ξεμπέρδευε με τον πονοκέφαλο του τι θα τσικνήσεις σήμερα! Θα τα λατρέψουν μέχρι και τα δάχτυλά σας.

Παϊδάκια «πειραγμένα»

 

Τι θα χρειαστείς (για 2-4 άτομα)
  • 1,5 κιλό παϊδάκια αρνίσια
  • 2 κρεμμύδια ξερά μεγάλα (καθαρισμένα)
  • αλάτι
  • μείγμα ανάμεικτων πιπεριών (φρεσκοτριμμένο)
Για τη μαρινάδα
  • 1/2 φλιτζάνι μπαλσάμικο
  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο ή 2 κουταλιές της σούπας ξερό δεντρολίβανο κοπανισμένο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ξερή
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι ξερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι θυμαρίσιο
  • 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Πώς τα κάνεις
1. Τρίψε τα κρεμμύδια στον τρίφτη. Τοποθέτησέ τα μετά σε ένα λεπτό σουρωτήρι, το οποίο κρατάς πάνω από ένα μπολάκι, και πίεσέ τα καλά με ένα κουτάλι για να βγάλουν το ζουμάκι τους μέσα στο μπολ. Κρατάς το ζουμάκι για τη μαρινάδα και αφήνεις το τριμμένο κρεμμύδι στην άκρη.

Για τη μαρινάδα

α. Ανάμειξε σε ένα ταψί τη μουστάρδα, το δεντρολίβανο, τη ρίγανη, το θυμάρι, το μέλι, το μπαλσάμικο, το ελαιόλαδο και το κρεμμυδόζουμο.
β. Ρίξε στο ταψί τα παϊδάκια και γύρισέ τα και από τις δύο πλευρές για να ποτιστούν καλά με τη μαρινάδα. Τα αφήνουμε στην άκρη να πιουν τη μαρινάδα για 15-20 λεπτά.
2. Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C. Αλατοπιπέρωσε τα παϊδάκια και ψήσ' τα στους 180°C για 15 λεπτά και κατόπιν στο grill για 5 λεπτά από κάθε πλευρά.
Έτοιμα! Ώρα τώρα για το αρνάκι στη λαδόκολλα...

Αρνάκι λαδόκολλας

 

Τι θα χρειαστείς (για 2-4 άτομα)
  • 2 κιλά αρνίσιο μπούτι
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 4 λαδόκολλες
  • σπάγκο
Πώς το κάνεις
1. Πλένεις και στραγγίζεις καλά το αρνίσιο μπουτάκι. Το τρυπάς κατά μήκος με ένα μαχαίρι και ρίχνεις μέσα αλάτι, πιπέρι και μισή σκελίδα σκόρδο σε τακτά διαστήματα.
2. Τυλίγεις καλά το μπούτι με τις λαδόκολλες (μία σε κάθε στρώση) και το δένεις σφιχτά με τον σπάγκο. Πρόσεξε το δίπλωμα του «πακέτου» να είναι επιμελώς κλεισμένο, για να μη χάσει τα υγρά του το μπούτι και στεγνώσει.
3. Βάζεις το μπουτάκι πάνω σε μια λαμαρίνα και το ψήνεις σε μέτριο φούρνο (180°C) για 3,5 ώρες.

Έτοιμο κι αυτό. Καλή Τσικνοπέμπτη!

Πηγή

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top