Τα γηραιότερα δέντρα του κόσμου

0

Ζουν χιλιάδες χρόνια στον πλανήτη Γη

Είναι μερικά από τα αρχαιότερα δέντρα του κόσμου. Έχουν επιζήσει συγκλονιστικών κλιματικών αλλαγών, έχουν «δει» την άνοδο και πτώση πολιτισμών και έχουν καταφέρει να επιβιώσουν στον πλανήτη παρά την φρενήρη ανάπτυξη της βιομηχανίας και των ανθρώπινων επεμβάσεων στο περιβάλλον.

Είναι η ζωντανή απόδειξη του ότι η Μητέρα Φύση τα έχει ρυθμίσει όλα όπως πρέπει από μόνη της.

Methuselah
Το πεύκο αυτό είναι 4.841 ετών. Βρίσκεται στα Λευκά Όρη της Καλιφόρνια, εντός του Εθνικού Δρυμού Inyo. Η ακριβής τοποθεσία του κρατείται ως επτασφράγιστο μυστικό.

Sarv-e Abarqu
Το Sarv-e Abarqu, που ονομάζεται αλλιώς «Zoroastrian Sarv», είναι ένα κυπαρίσσι που βρίσκεται στην επαρχία Yazd του Ιράν. Η ηλικία του υπολογίζεται ότι είναι 4.000 ετών και θεωρείται μνημείο εθνικής κληρονομιάς. Πολλοί θεωρούν ότι το Sarv-e Abarqu είναι ο γηραιότερος ζωντανός οργανισμός της Ασίας.

Llangernyw Yew
Το Llangernyw Yew βρίσκεται στην αυλή της εκκλησίας St. Dygain στο χωριό Llangernyw στη βόρεια Ουαλία. Είναι περίπου 4.000 ετών. Είχε φυτευτεί κάποια στιγμή στην προϊστορική εποχή του Χαλκού και μεγαλώνει ακόμη!

Alerce
Το Alerce ανήκει στην οικογένεια των κυπαρισσιών (Fitzroya cupressoides ) και βρίσκεται στις Άνδεις. Αρκετοί βοτανολόγοι πιστεύουν ότι είναι από τα μεγαλύτερα που υπάρχουν στη Λατινική Αμερική

Patriarca da Floresta
Αυτό το δέντρο ανήκει στην οικογένεια Cariniana legalis και βρίσκεται στη Βραζιλία. Η ηλικία του υπολογίζεται στα 3.000 έτη και είναι από τα αρχαιότερα μη κωνοφόρα δέντρα της χώρας. Θεωρείται ιερό, αλλά απειλείται από την αποψίλωση των δασών στη Βραζιλία, Κολομβία και Βενεζουέλα.

Ελιά στις Βούβες της Κρήτης
Αυτή η ελιά που βρίσκεται στην Κρήτη είναι μία από τις επτά αρχαιότερες ελιές της Μεσογείου που η ηλικία τους υπολογίζεται στα 2-3.000 χρόνια. Το συγκεκριμένο δέντρο εκτιμάται ότι ίσως είναι και το γηραιότερο εξ αυτών, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι βγάζει ακόμη καρπούς

Jōmon Sugi
Το Jōmon Sugi βρίσκεται στην Yakushima της Ιαπωνίας. Είναι το γηραιότερο δέντρο του νησιού και έχει συμπεριληφθεί στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco. Είναι τουλάχιστον 2.000 ετών, αλλά ορισμένοι πιστεύουν ότι «ζει» περισσότερα από 5.000 χρόνια.

Chestnut Tree of One Hundred Horses
Αυτή η καστανιά βρίσκεται στην Αίτνα στη Σικελία. Πιστεύεται ότι είναι 2-4.000 ετών και βρίσκεται σε απόσταση μόλις 5 μιλίων από τον κρατήρα του ηφαιστείου.

General Sherman
Ο «General Sherman» είναι περίπου 2.500 ετών και βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο Sequoia της Καλιφόρνια.

Πηγή

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top