Πώς θα γίνετε Εγγλέζοι

0

Το στρες φθείρει την υγεία όσο κανένας άλλος παράγοντας της καθημερινότητας. Η ζωή στην πόλη, με δύσκολες μετακινήσεις και απαιτητικούς ρυθμούς δεν είναι εύκολη, ιδίως για όσους δεν έχουν καλή σχέση με τον χρόνο. Αν συνηθίζετε να αργείτε στο γραφείο, στο σχολείο, στα προσωπικά ραντεβού σας, ιδού μερικά – 7 τον αριθμό – βοηθητικά tips, που θα σας μετατρέψουν σε συνεπή όντα.

Κοιμάστε αργά; Τέλος, οι κακές συνήθειες. Κλείστε την τηλεόραση, πιείτε λίγο γάλα ή χαμομήλι για να χαλαρώσετε, και ξαπλώστε νωρίτερα_ τουλάχιστον τις καθημερινές. Οι ειδικοί τονίζουν εδώ και χρόνια ότι ο ανθρώπινος οργανισμός ωφελείται απείρως περισσότερο όταν ηρεμεί τις ώρες κοντά στη δύση του ηλίου… Βρείτε μία μέση οδό και αναπαυθείτε πριν από τα μεσάνυχτα, ο νυκτερινός ύπνος δεν αναπληρώνεται εύκολα. Ο ύπνος είναι ζωή. Και η ποιότητα καθώς και η επάρκεια του, βασικές παράμετροι για το υπόλοιπο της, την ημέρα.

Μην τρενάρετε τις δουλειές σας. Θέλετε να απαντήσετε σε ακόμη ένα e- mail; Επιδιώκετε να έχετε τελειώσει όλες τις υποχρεώσεις του σπιτιού, προτού κλείσετε την πόρτα πίσω σας; Έχετε αργήσει από χέρι. Κάνετε πρόγραμμα και καθορίστε εξαρχής πότε θα φύγετε για τον επόμενο προορισμό σας.

Δεν μπορείτε να υπολογίσετε σωστά τον χρόνο σας; Εκτιμάτε ότι θέλετε 10 λεπτά για να φθάσετε στο ραντεβού σας, ενώ ουσιαστικά χρειάζεστε 20 - 30 λεπτά; Χρονομετρηθείτε και την επόμενη φορά θα έχετε τις απαραίτητες πληροφορίες. Καλή λύση είναι, επίσης, o διπλασιασμός του εκτιμώμενου χρόνου. Πολλαπλασιάστε επί δυο. Με το κυκλοφοριακό κομφούζιο που κυριαρχεί, μόλις και μετά βίας θα είστε ακριβείς. Αν τα πράγματα πάνε πρίμα, και είστε νωρίς στον προορισμό σας, απολαύστε την ηρεμία που έχετε εξασφαλίσει : αν περιμένετε το σχολικό λεωφορείο, έχετε γλιτώσει την υστερία των παιδιών «έχουμε αργήσει». Και αν έχετε ραντεβού με τον αγαπημένο ή την αγαπημένη σας, δεν θα υποστείτε το στραβομουτσούνιασμα, «πάλι ξεχάστηκες μπροστά στον καθρέφτη;».

Δεν μπορείτε να βρείτε τα κλειδιά σας; Ή τα γυαλιά σας, ή το πορτοφόλι σας, και χάνετε αλαφιασμένος χρόνο στην προσπάθεια ανεύρεσής τους; Σύνηθες, ειδικά σε πολυμελείς οικογένειες ή σε ακατάστατα νοικοκυριά. Δημιουργείστε μία γωνιά στην είσοδο του σπιτιού σας ή στο γραφείο σας, και τοποθετήστε εκεί τα χρήσιμα για την έξοδο σας. Στο εμπόριο, κυκλοφορούν άπειρα κουτιά και θήκες, ειδικά για τον σκοπό αυτό. Δεν είστε οι μόνοι που χρειάζεστε πειθαρχία. Αφήστε που με τη λύση αυτή, θα οργανωθούν και ο/η σύντροφος και τα παιδιά σας.

Καθυστερείτε, γιατί σας καθυστερούν; Λογικό, τις πιο πολλές φορές συμβαίνει στο γραφείο, είτε γιατί σας επιβαρύνουν με ακόμη μία υποχρέωση, είτε γιατί το meeting δεν λέει να τελειώσει. Αν το πρόβλημα έχει γίνει μόνιμο, αναπτύξτε στρατηγική: μην παρασύρεστε για παράδειγμα σε φιλοσοφικές συζητήσεις κατά τη διάρκεια της συνάντησης. Καθώς όμως ο έλεγχος δεν ανήκει αποκλειστικά σε σας, συνυπολογίστε τον συγκεκριμένο παράγοντα όταν κλείνετε τα ραντεβού σας. Αν για παράδειγμα έχετε meeting στις 3.00 το απόγευμα, ε! μην ορίσετε την επόμενη συνάντηση στις 4.00.

Μισείτε τους προορισμούς σας; Δεν θέλετε να φθάσετε ποτέ στον χώρο εργασίας σας και εφευρίσκετε άλλοθι για να καθυστερείτε; Επειδή τίποτε δεν μπορεί να σας λυτρώσει, ή αλλάξτε δουλειά (καθόλου εύκολο στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε), ή προσθέστε κάτι ευχάριστο στην άφιξή σας. Παράδειγμα: έχετε να απαντήσετε σε δεκάδες mail, και βαριέστε θανάσιμα. Σκεφθείτε ότι μπορείτε να τα διεκπεραιώσετε, απολαμβάνοντας μία κούπα με το αγαπημένο σας ρόφημα. Και όμως, λειτουργεί! Τουλάχιστον, μέχρι να περάσει η κακή η φάση…


ΤΟ ΒΗΜΑ

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top